BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  GÜNCEL

Facebook'ta önce evlen sonra boşan

Tüm dünyada yarım milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook sayesinde tanışıp evlenenlerin sayısının arttığı belirtildi...

Abone ol

ABD'de her 5 çiftten birinin Facebook'ta tanışıp evlendiği belirtilirken her 8 boşanmadan birinin nedeni yine Facebook çıktı.

500 milyon kullanıcısıyla dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi olan Facebook'un birçok insanın tanışıp evlenmesini sağladığı gibi boşanmalarında en önemli sebeplerinden biri olduğu ortaya çıktı.

IBM T.J. Watson Araştırma Merkezi'nde görev yapan Dr. Yurdaer Doğanata, İzmir Üniversitesi'nde "Bireylerin Teknoloji ıle Buluştuğu Yerden Geleceğe Bakış" başlıklı seminer verdi. Doğanata seminerde internet ve sosyal ağların yaşantımızı, iş süreçlerini, eğitimi ve sosyalleşme şekillerini hızla değiştirdiğini çarpıcı örneklerle anlattı.

8 ÇİFTTEN BİRİ BOŞANIYOR

"Facebook bir ülke olsaydı, 500 milyona ulaşan nüfusuyla Çin ve Hindistan'dan sonra dünyanın en kalabalık ülkesi olurdu" diyen Doğanata, Amerika'da evlenen her 5 çiften birinin Facebook üzerinden tanıştığını söyledi. Doğanata sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak boşanan her sekiz çiftten biri ise boşanma nedeni olarak Facebook'u gösteriyor." diye konuştu.