BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook küfür yağdırıyor

Facebook'u Türkçe dilinde kullanan kullanıcılar, Facebook sayfalarının "küfürle" dolduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Abone ol

Facebook'u Türkçe dilinde kullanan kullanıcılar, Facebook sayfalarının "küfürle" dolduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Facebook'un Translate sayfasını kullanarak İngilizce veya başka bir dildeki kelimeyi Türkçe'ye "diledikleri şekilde" çeviren İnci Sözlük yazarları, Facebook sayfasını "küfür" içeren kelimelerle doldurdu.

Saldırının ardından Translate sayfasını kapatan Facebook yönetimi, şimdilik yeni bir tercüme kabul etmezken, Facebook bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Aynı olay bir ay kadar önce de yaşanmış, Facebook saldırının ardından Türkçe dilindeki kelimeleri tekrar gözden geçirmişti.

FACEBOOK TRANSLATE'İ KÖTÜYE KULLANDILAR

Facebook'un Translate sayfası, farklı dillerdeki kelimelerin herhangi bir dile çevrilebilmesine olanak veriyor. Önce bir kelime öneriliyor ardından oylamaya tabi tutulan kelime yeterli sayıda oyu aldığında yayına veriliyor. Facebook'un bu sayfasına saldıranlar da bu sistemi kullanarak kelimeleri diledikleri gibi çevirebiliyor. Yani Facebook bir hacker saldırısına uğramış değil; sadece sosyal ağ sitesinin çeviri sayfasındaki bir zafiyet bu olaya neden olmuş durumda... (Hürriyet)