BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan'dan aşevinin kapatılmasına tepki

Çerçioğlu, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Pınarbaşı Sosyal Tesisleri’nde bulunan aşevinin boşaltılmasına tepki gösterdi.

Abone ol

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Pınarbaşı Sosyal Tesisleri’nde bulunan aşevinin boşaltılmasına tepki gösterdi.

Bilindiği gibi; 2005 yılında belediyenin vergi borçlarına karşılık, dönemin belediye başkanı tarafından arsa tapusu Aydın Defterdarlığı’na verilen, ancak kullanım hakkı belediyede bulunan Pınarbaşı Sosyal Tesisleri, dün öğleden sonra tahliye edilmişti.

Ramazan ayında kurulacak iftar çadırlarında muhtaç vatandaşlara yemek çıkarma hazırlıkları içinde olan mutfak ve ramazana kadar haftanın 3 günü vatandaşların düğün yaptığı alanın tahliye edilmesi tepkilere neden olmuştu. Belediye çalışanlarının ve vatandaşların şaşkın bakışları arasında çilingir ile kapıları açılan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara günlük yemekler yapılan mutfak, idari bölümler ve düğün bahçesine malzemeleri toparlayan Milli Emlak görevlileri bu malzemeleri boş bir alana yığdıktan sonra binaların kapı kilitlerini de değiştirerek olay yerinden ayrılmışlardı.

Dün çeşitli ziyaretler için Aydın’da bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile İzmir Milletvekili Erdal Sipahi, tahliye yapılan alanda inceleme yapmışlardı.
Tahliye olayının duyulmasının ardından Pınarbaşı Sosyal Tesisleri’ne giden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bugün bir açıklama yaparak tahliye işlemine tepki gösterdi.

Ramazan ayında muhtaç vatandaşlara sıcak yemek vermek için hazırlık yapmakta olduklarına belirten Çerçioğlu, “Ayrıca düğün bahçemizde Ramazan ayına kadar doluydu. Bu nedenle tahliye kararının 3 ay ertelenmesini talep etmiştik, sonuç ortada.

Bu uygulamayla bize deniliyor ki, Aydın’da yaşayan fakirlere sıcak yemek vermeyin biz sizi kapının önüne koyuyoruz. Yasalara karşı saygılıyız. Ancak bundan bir kaç gün önce 23 Temmuz 2010 tarihinde Aydın Valiliği, Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğü’nden 90 gün süre istedik. Bu süre zarfında sıcak yemeğimize muhtaç vatandaşlarımıza ulaştıralım dedik. Bu süre sonunda burayı hemen boşaltırız dedik. Bu süreyi bize çok gördüler. Yaklaşan Ramazan öncesi fakir fukaraya yapılacak iş mi bu? Bunun anlamı ne demek? Bu uygulamanın takdirini Aydın kamuoyuna bırakıyorum. Herhalde böyle bir sosyal proje, fakir fukaraya ulaştırılan bu hizmetin engellenmesi Türkiye’nin hiçbir yerinde yaşanmıyordur. Nedense Aydın’da yaşanıyor. Bu alanda Ramazan ayına kadar 3-4 tane düğün var. Vatandaşlarımız davetiyelerini dağıtmışlar. Bu insanlar ne yapacak? Burada bulunan mutfakta her gün 1125 muhtaç vatandaşımız için yemek çıkıyor. Okulların açılmasından hemen sonra Hacı Hüseyin Aslan ve Atatürk Rehabilitasyon Eğitim Merkezi’ndeki yaklaşık 300 engelli çocuğumuz içinde yemek çıkaracaktık. Bu çocuklar Aydınlıdır, bizim çocuklarımızdır, engellidir. Bu çocukların yiyeceği yemeğe de engel olunmaktadır. Elinizi vicdanınıza koyun yüreğiniz yetiyorsa buyurun çıkartın. Fakir fukaranın bir tas sıcak yemeğinde, bir patateste gözü var insanların. İnsanlar bir somun ekmeğe muhtaç. Bunu mu gözünüze diktiniz?” dedi.

Tahliyesi yapılan Pınarbaşı Sosyal Tesislerine Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte gelen Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili M. Fatih Atay, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu insanların aç kalmasının sorumlusu imza atan insanlardır. Vali’dir, Defterdardır. Yıllarca durdu da bugün mü boşaltmaları akıllarına geldi. Ülkenin birçok yerinde olaylar oluyor, biz yasalara saygılıyız. Sabrımızı taşırmasınlar. Burada sosyal bir proje yapılıyor. Halkın yararınadır bütün yasalar, halkın karşısında değildir. Halkın daha mutlu, daha huzurlu, daha özgür yaşamasına yönelik çıkar yasalar. Bugünkü uygulanan yasa insanların daha mutsuz daha aç hale getirecek bir uygulamadır”