BIST 10.927
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.512,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan açıklamazsa Gandi anlatacak

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Dubai Anlaşması'yla ilgili Erdoğan'ın konuşmasını bekliyor... Peki ya sonra?

Abone ol

Hazırladığı programla Türkiye'de gündem olan usta gazeteci yazar Hadi Özışık'ın bugünkü programı da hayli konuşulacağa benziyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu BEST FM'deki programına davet eden Özışık, hem gündeme ilişkin ne varsa sordu hem de dinleyicilerden gelen sms mesajlarını yansıttı.

Özışık'ın diplomatik ve siyasi çevrelerde tazeliliğini koruyan bir tartışmaya değinerek "Dubai Anlaşması gündemde. Dışişleri sizi tekzib eden bir açıklama yaptı bu anlaşma nedir?" diye sordu Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi:

Ali Babacan Dubai'de anlaşma imzaladı. 1 milyar dolar bağış eğer bu bağış az görülürse 8,5 milyar dolar kredi veriliyor üstelik küçük faizli. Biz bu anlaşmayı duyduğumuz andan itibaren anlaştık. İçinde siyasi koşulların olduğunu öğrendik. Ekonomik anlaşmanın içine siyasi koşul konulması Türkiye Cumhuriyeti tarihinde birdir. Biz eleştirdik ve hükümet vazgeçti. Şimdi bir sürü gerekçe yaratmaya çalışıyorlar. Dubai anlaşmasını önce inkar ettiler, ABD internet sitesinde bu anlaşma yayınlanınca kabul ettiler. Siyasi koşul olmasaydı bu parayı alırlardı. Sonra bu parayı almaktan vazgeçtiler. Bir hükümet madem ki, bu anlaşmanın arkasında peki 1 milyarlık krediden niye vazgeçti?

Açıklamazlarsa siz bir açıklama yapar mısınız?

Daha farklı şeyler açıklayacağım. Dubai anlaşmasıyla ilgili sayın Başbakan'ın yaptığı görüşmeler var onları açıklayacağım.

Buradan açıklayın

Sayın Başbakan bir konuşsun bakalım.

Başbakan Kütahya'daydı. Size yönelik çok iyi şeyler söylemiyor. Dürüst olmanızı istiyor. Dokunulmazlıklarla ilgili yaptığınız sözleri gündeme getirdi. Başbakan dün partisinin programını adres gösterdi.

Bir siyasetçinin en önemli özelliği verdiği sözün arkasında durmasıdır. Sayın Başbakan bir değil, iki değil tam üç kez dokunulmazlıklarla ilgili konuştu. Tarih verdim, yer verdim, gün verdim. Başbakan'a sordum, 'Siz dokunulmazlıkların kaldırılacağını söylediniz' dedim. Aradan 7 yıl geçti ne oldu da dokunulmazlıklar gelmedi? Bana dürüst ol diyor, ben dürüstüm. Sayın Erdoğan'ın Arena'da yaptığı konuşma tamamıyla elimde. Üstelik bu sözler bana ait değil, Anadolu Ajansı'ndan aldım bu sözleri... Bir başbakan ihaleye fesat karıştıranları, naylon faturacıları, kalpazanları daha pek çok maddi çıkar ilişkisi içerisinde suç işleyenleri parlamento tutmakta ne yarar görür? Bu milletvekilleri ceplerini mi düşünüyorlar. Söz veriyorsunuz Anayasa'yı değiştireceğim diyor ama yapmıyorsunuz. Parti programında YÖK'ü değiştireceğiz diyorlar mıydı? Bunlar halka doğruları söylemiyorlar. Kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Bunlar bir devletin kurumunu ele geçirmişlerse mesele yok diyorlar. Eğer ele geçirememişlerse orayı fethedip Akepeleştirmek istiyorlar. Siz düşünebiliyor musunuz demokratik ülkede başbakan çıkıp da 'Şu gazeteleri almayın' dediğini