BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Fabrikada patlama: 1 ölü, 6 yaralı

Havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Abone ol

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Yukarı Çalıca köyünde bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda bugün saat 16.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Füze yapılan bölümde meydana gelen patlamada Hediye Hallaç (27) hayatını kaybederken, Mustafa Avcı (34), Arife Yaman, Halit Durmuş, Hatice Durmuş, Hasan İbiş ve Hüseyin Yılmaz yaralandı. Yaralılar Hendek Devlet Hastanesi, Toyotasa Travmatoloji İlkyardım Hastanesi, Akyazı Devlet Hastanesi ve Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Patlama sonucu çıkan yangın ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi tarafından söndürüldü. Fabrikada bulunan işçiler tahliye edilirken, patlama haberini duyan işçilerin yakınları fabrikaya akın etti. Aileler, yakınlarından haber alabilmek için görevlilerden bilgi almaya çalıştılar.

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci ve İl Jandarma Alay Komutanı Adnan Arslan da fabrikaya gelerek bilgi aldılar. Belediye Başkanı Ali İnci, fabrikadan ayrılırken yaptığı açıklamada, üzücü bir olay yaşandığını belirterek, 1 işçinin hayatını kaybettiğini, 6 işçinin ise yaralandığını söyledi.

Havai Fişek Üreticileri Satıcıları ve Atıcıları Derneği Başkanı Arif Coşkun ise, patlamanın sebebinin henüz belli olmadığını belirterek, "Olay bir oda içinde meydana gelmiş. Odanın üst çatısı tamamen uçmuş. Parçalardan dolayı bir vefat olduğunu düşünüyoruz. Bizim işimiz patlayıcı ile alakalı bu şekilde patlamalar normal. Patlamaların nedeni yüzde 75 insan faktöründen yüzde 25'i ancak fabrika hatası olabilir. Bunun için burada insanların çok dikkatli olması gerekir. Fabrikada bütün önlemler alınmış durumda. Ama 3 faktörden dolayı patlama meydana geliyor. Bunlar çarpma, kıvılcım ve sıkışmadan dolayı patlamalar meydana geliyor. Buradaki patlama inceleniyor" dedi.
Kaymakam Ayhan, Belediye Başkanı İnci ve AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal ayrıca hastanelerde yatan yaralıları ziyaret ettiler.

Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.