BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eyvah, Kılıçdaroğlu Van'a geliyor!

Çıkardığı yolsuzluk dosyalarıyla dikkat çeken Kılıçdaroğlu'na bilgi belge sunmak için Van'da seferberlik ilan edildi.

Abone ol

CHP Mayıs ayındaki büyük kongre öncesi il yönetimlerini yeniliyor. Bu kapsamda CHP merkez yöneticileri ve milletvekilleri de il kongrelerinde hazır bulunuyor. Geçtiğimiz hafta sonu Çankırı İl Kongresine katılan Kılıçdaroğlu önümüzdeki hafta da CHP Van Kongresine katılacak. Buraya kadar sorun yok. Ancak CHP Van İl Başkanı durumu biraz abarttı.

İl Başkanı Halil Kartal, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 33. İl Kongresi için Van'a geleceğini belirterek, "Elinizde ne kadar bilgi ve belge varsa getirin. Bu işin uzmanı Kemal Kılıçdaroğlu Van'a geliyor" dedi.

Parti binasında bir açıklama yapan Halil Kartal, CHP Van İl Başkanlığı'nın 33. İl Kongresi'nin 2 Nisan tarihinde yapılacağını söyledi. Kongreye CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağını ifade eden Kartal, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın gelmesini de beklediklerini kaydetti. Kartal, "Kongremiz Van'ın düşman işgalinden kurtuluşu olan 2 Nisan günü gerçekleşecek. Genel Başkanımız Deniz Baykal da Van'a sıcak bakıyor ve katılmak istiyor. Bizleri onurlandıracağından kuşkumuz yok" dedi.

Vanlılara çağrıda bulunan Kartal, "Buradan bütün Vanlı hemşehrilerime ve Van'da yaşayan herkese sesleniyorum. Özel hastaneler, güvenlik görevlisi alımları, temizlik ihaleleri gibi konular Kemal Kılıçdaroğlu'nun özellikle ilgi alanıdır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun il binamızda bulunduğu gün, saati itibariyle basına duyurulacaktır. İlimizde hangi haksızlık, yolsuzluk, hukuksuzluk var ise belgeleriyle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'na iletilsin. Seyirci kalınmasın.

İftira ve istinattan uzak, tamamen gerçeği yansıtacak, bütün talepleri bizler o günü fırsat bilerek, hemşehrilerimizin paylaşacağına inanıyoruz. Bu konuda bazı bilgiler geldi. Bizde Kılıçdaroğlu'na ilettik. Kendisi uzun zamandır Van'ı takip eden bir siyasetçidir. Van'daki gelişmeleri bizden daha iyi takip ediyor. Bazen kendisine direk bilgi gidiyor. Bizim bile haberimiz olmuyor. Onun için kendisi bu konuda hazırlıklı olarak gelecektir" diye konuştu.