BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,83
ALTIN 2.414,43
HABER /  GÜNCEL

Eyüp Sultan'da halı sürprizi

İstanbul'daki tarihi camiler içinde ayrı bir yeri olan Eyüp Sultan Camii'nin türbe ve iç avlusu halıyla kaplandı.

Abone ol

Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçisi olan camiye gelenler uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, yoğun cemaatin bulunduğu zamanlarda insanların daha rahat ibadet edebileceklerini söyledi. 

CUMA VE PAZAR GÜNLERİ HALI SERİLECEK

Avlu kısmı daha önce Eyüp Belediyesi tarafından mermerlerle kaplanan cami için bu sefer de halılar döşendi. Türbe kısmı ile iç avlunun tamamen halılarla kaplanması ve bu uygulamanın cuma günleri le Pazar günleri yapılmasına karar verilmişti.

TOPLAM 2 BİN 700 METREKARE HALI

Eyüp Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında bugün ilk kez Cuma namazı için halılar serildi. Belediyenin özel bir ekip kurarak serdiği halılar da özel olarak seçildi. İç avluda 400, dış avluda da şadırvanın olduğu alana bin 600 metrekare halı serildi. Özel mermerlerle kaplanan meydandaki su geçirmez halılar da 700 metrekare olacak şekilde planlandı. Yapılan son çalışmayla birlikte Eyüp Sultan Camii, meydan ve iç avlularıyla birlikte toplam 2 bin 700 metrekare halı ile kaplanabilecek.u.20120511121318.jpg

GELENLER MEMNUN OLDU

Camiye gelen vatandaşlar daha önce ayakkabılarını çıkarmadan girdikleri iç avluya bu sefer ayakkabılarını çıkararak girdi. İstanbul dışından geldiğini söyleyen bir vatandaş iç avlu ve türbe kısmının halılarla kaplanması uygulamasını beğendiğini belirterek caminin bu haliyle Kabe'yi andırdığını anlattı.

Bayan ziyaretçilerden biri de camiye hemen hemen her gün geldiğini belirterek özellikle yoğun ziyaretçi bulunduğu günlerde cami cemaatinin daha rahat ibadet edebileceğini dile getirdi. Ziyaretçiler yağmur yağması durumunda da görevlilerin gereken özeni göstereceğini, tedbir alındığını düşündüklerini anlattı.

GÜL KOKULU ORTAMDA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Cuma ve Pazar günleri serilecek olan halılar için özel ekip oluşturan Eyüp Belediyesi, dış avluda ibadetlerini gerçekleştirecek olan konuklar için bu sene de çok sıcak havalarda vantilatörler koyarak serinlik sağlayacak. Namazlarını Eyüp Sultan Camii'nde kılacak misafirler, mermerler üzerine serilen halılarda, gül kokulu ortamda ibadetlerini gerçekleştirecek.

ÖZEL HALILAR SERİLECEK

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Sultan Meydanı'ndaki çalışmaları yakından takip ediyor. Ramazan ayında Eyüp Sultan Camii'ni ziyarete gelenlerin en iyi şekilde ağırlanması için gereken tüm çalışmaların yapıldığını söyleyen Başkan Kavuncu, "Mekke'deki gibi sabunlu sularla yıkanan ve gülsuları serpilen Eyüp Sultan Cami meydanına Cuma ve Pazar sabahları özel halılar serilecek. Eyüp Sultan, İslam âlemi açısından da çok önemli. Bizler de buraya ibadetlerini gerçekleştirmek üzere dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizi rahat ettirmek, sıkıntı çektirmemek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz." şeklinde konuştu.