BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Eylemler yeterli olmadı

Fransa Anayasa Mahkemesi, işçilerin ve öğrencilerin protestosuna neden olan istihdam yasasını onayladı

Abone ol

Fransa'da Anayasa Mahkemesi, işçilerin ve öğrencilerin protestosuna neden olan istihdam yasasını bu akşam onayladı.

Anayasa Mahkemesi, ülkede ciddi bir siyasi krize yol açan yasanın uygulanmasına bir çekince getirmedi.
Siyasi gözlemciler, Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın, kendisine tanınan 9 günlük süreyi beklemeyip, yarın yasayı onaylayacağını belirtiyorlar.

Yine aynı gözlemciler, Chirac'ın, bununla birlikte, mevcut krizi aşmak için bütün sendika temsilerinin katılımıyla “sosyal zirve” düzenlenmesini önereceğine işaret ediyor.

Son kamuoyu yoklamalarına göre, son siyasi kriz, Chirac'ın arkasındaki halk desteğinin yüzde 20'ye, Başbakan Dominique de Villepin'in de yüzde 29'a düşmesine yol açtı.

Sendikalar ve öğrenciler, dün yaptıkları toplantının ardından 4 Nisan'da yeni grev ve gösteri yapılması çağrısında bulunmuştu.

Fransa'da gençlerin istihdamına ilişkin yasayı protesto gösterilerine önceki gün, 700 bini başkent Paris'te olmak üzere, ülke genelinde yaklaşık 3 milyon kişi katılmıştı.

Başbakan Dominique de Villepin de bütün protestolara ve kendi partisinden gelen eleştirilere rağmen, geri adım atmaya yanaşmadığını açıklamıştı.

26 yaşın altındaki gençlerin istihdamına ilişkin yasada, en fazla eleştirilen iki noktanın, iki yıllık deneme süresi ve gerekçesiz işten atma olduğu belirtiliyor.