BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  GÜNCEL

Eylemcilere çapulcu dedi

Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentte yaşanan gösterilere ağır tepki gösterdi.

Abone ol

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentte dün yaşanan izinsiz gösteriyle ilgili olarak, ''Bir avuç çapulcunun Türkiye'yi karıştırmaya gücü yetmez'' dedi.

Güzelbey, terör örgütü lehine sloganlar atarak gösteri yapan bir grubun dün gece Sadettin Batmaz İlköğretim Okulu'nun bahçesinde park halinde bulunduğu sırada tahrip ettiği seyyar anaokulu otobüsünde incelemelerde bulundu.

Güzelbey, burada yaptığı konuşmada, belediye olarak eğitime destek verdiklerini, otobüsün tahrip edilmesini büyük bir üzüntü ile karşıladığını belirtti.

Eğitimin engellenmesine çalışılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Güzelbey, şöyle konuştu:

''Belediye olarak eğitime destek veriyoruz. 2005 yılında 50 okulun onarımını yaptık. Bazı okullarda da çevre ve bahçe düzenlemesi gerçekleştirdik. Ayrıca 2 körüklü otobüsümüzü seyyar anaokuluna çevirdik. Bu seyyar anaokullarının birini, Saadettin Batmazoğlu İlköğretim Okulu'na vermiştik. Minik öğrencilerimize eğitim hizmeti veren bu otobüsümüz, dün gece kendini bilmez bir grup çapulcunun saldırısına uğradı.

Bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Bir avuç çapulcunun Türkiye'yi karıştırmaya gücü yetmez. Bu ülkenin varolan huzur ortamını bir avuç çapulcu bozamayacaktır. Belediye olarak tahrip edilen otobüsümüzü yeniden onarıp, aynı okula tekrar hizmet için göndereceğiz.''

Mezarlık Kavşağı'nda dün gece yolu trafiğe kapatıp, terör örgütü lehine sloganlar atan bir grup, polisin müdahalesi sonucu, olay yerinden ara sokaklara kaçıp dağılırken, park halinde bulunan seyyar anaokulu otobüsünü tahrip etmişti.

Tahrip edilen seyyar anaokulu otobüsü, görevliler tarafından Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Daire Başkanlığı'na ait otoparka çekildi ve tamirine başlandı.