BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Güneş tutulması kör etti

Güneş tutulmasını çıplak gözle izleyen bir kişinin yüzde 95 oranında görme kaybına uğradığı bildirildi.

Abone ol

Hatay'da güneş tutulmasını çıplak gözle izleyen bir kişinin yüzde 95 oranında görme kaybına uğradığı bildirildi.

Merkezi Adana'da bulunan bir kurye şirketinde çalışan 24 yaşındaki Mustafa Doğan, 29 Mart Çarşamba günü gittiği Hatay'da yüz yılın tek güneş tutulmasını çıplak gözle izledi. Yaklaşık 30 dakika güneşin tutulmasını izleyen Doğan, 6 gün sonra gözlerince acıma ve görme fonksiyonlarını yitirmeye başladı.

Özel Çukurova Göz Hastanesi'ne başvuran Doğan'ın burada yapılan muayene ve tetkiklerden sonra her iki gözünde de güneş yanığına bağlı olarak yüzde 95 oranında görme kaybına uğradığı tespit edildi. Çıplak gözle güneş tutulmasının izlemesinin cezasını çektiğini ifade eden Doğan, "Her insan gibi ben de güneş tutulmasını merak ettim.

Ama benimki çocukça bir iş oldu. Yaklaşık yarım saat boyunca çıplak gözle güneş tutulmasını izledim. Sonra göremez oldum" dedi. Özel Çukurova Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Halil Aksu, yaptığı açıklamada, güneş yanıklarının bir hafta içerisinde etkisini gösterdiğini belirterek, "Mustafa Doğan bize başvuran ilk kişi. Her 2 gözünde de yanmalar olmuş. Yüzde 95 oranında görme kaybı var. Bunun tedavisi de pek mümkün değil. İlaç tedavisine başladık. Yüzde 30-50 oranında iyileşme sağlanırsa büyük başarı olacak" diye konuştu.