BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.439,02
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ey Kılıçdaroğlu hayalleri bırak!

Başbakan Erdoğan Konya'da yine muhalefete yüklendi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Konya'da düzenlenen kongresinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Konya İl Bbaşkanlığı'nın kongresinde '30 Martta çıkarılan yasa milletin iradeye el koymasıdır' dedi. Erdoğan Kılıçdaroğlu'na da seslendi ve 'Biz sizin de hükümetiniz' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

3 Kasım 2002'de ardından yapılan tüm seçimlerde, özellikle tüm seçim ve halk oylamasında hele hele son seçimde gösterdiğiniz fedakarlıktan dolayı hepinizi tek tek kutluyorum. Biz bu yola Konya ile birlikte çıktık. Biz kendimize Konya'nın büyüklerini, Konya'nın ariflerini rehber edindik. Alaaddin Keykübat'ın, elbette Hazreti Mevlana'nın yolundan bu yola baş koyduk. Konya Selçuklu'dan aldığı ilim ve terbiyeden hiçbir zaman ayrılmadı. Bizim önümüzü aydınlattığı için Konya'ya minnet borçluyuz. İnşallah son nefesimize kadar Konya'ya hizmet üretmeye devam edeceğiz. Konya'yı bugüne kadar hep birlikte büyüktük. Yine hep birlikte büyütmeye devam edeceğiz. 

MUHALEFET GİBİ KONGRELERİMİZDE SANDALYELER HAVADA UÇUŞMADI

Bugüne kadar Konya'da 18 kez kongremizi yaptık. Dünyada böyle bir parti yok. Muhalefetin böyle bir anlayışı yok. Bu kongremiz demorkasi havasında, kardeşlik havasında tek tek tamamlanıyor. Ama hamdolsun bizim kongrelerimizde sandalyeler havada uçuşmuyor, yumruklar konuşmuyor. Biz en güzel çalışmayı aramızda yaparak ortaya koyarak yapıyoruz. Çünkü biz bütün teşkilat olarak çok dikkatli çalışıyoruz. 

Kardeşlerim hiçbir zaman ben demedik. Her zaman biz dedik. Allah'ın izniyle senlik benlik kavgasını yanımıza yaklaştırmadan yolumuza devam edeceğiz. Milletin rızası ile her zaman yolumuza devam edeceğiz. Bizim için önemli olan milletin hayır duasıdır.

BÜYÜMEYE HIZLA DEVAM EDİYORUZ

Onlar dedikoduyu üretecekler, biz onlarla oyalanamayacağız. Biz netice üreteceğiz, biz sonuç üreteceğiz. 2011 yılına ait büyüme oranları açıklandı. Çin'den sonra en hızlı büyüğen 2. ülke olduk. İşsizliği düşürdük. İhracatta aynı şekilde rekordan rekora koştuk. Türkiye genelindeki tüm yatırımları en büyüğünden en küçüğüne kadar destekliyoruz. Yatırımcının yükünü azaltarak önünü açıyoruz. Biz hiçbir şekilde küresel krizi vatandaşımıza yansıtmıyoruz. Maaşları artırmaya devam ediyoruz.

Sosyal destekleri artırıyoruz. Yatırımları daha güçlü destekliyoruz. Şu anda Avrupa'da bazı hükümetler seçime girecekler için tedbirleri erteliyorlar. Popülizme tenezzül etmeden gerekli kararları uyguluyoruz. Biz bir kabile devleti eğiliz. Biz Devlet-i Ali-ye gibi kurulmuş bir devletiz. Bu kökümüz böyle bir şeye müsade eder mi? Boynumuz hiç bir şeye eğilmedi eğdirilemez.

Bizler hak önünde eğilmekten başka hiçbir şeyi bilmeyiz. Ve yolumuzda aynı anlayışla gideceğiz. Ne diyoruz bu ülkeyi dünyanın en büyük 10 sermayesi arasına sokacağız. 2023'e kadar kişi başı milli gelirin 25 bin dolar olması için çalışacağız. Nerden nereye geldik. Bunların hayal bile edemediklerini biz gerçekleştirdik. Komuşularda nüfusu azaltıyorlar, milli gelirimiz arttı diyorlar. Ama bizde hem nüfus arttı hem de milli gelir arttı. Büyüme bu, kalkınma bu. Biz önümüze 2023'ü hedef koyarken, muhalefet Türkiye'yi paçasından tutarak 1940'a götürmek için elinden geleni yapıyor.

KONYA'NIN CHP'DEN ÇEKTİĞİ ZULMÜ ÇOK İYİ BİLİRİZ

Dili var söyleyemez. Kulağı var duymaz. Bana ne diyor. Geçmişe bakma bugüne gel diyor. Ey Kılıçdaroğlu sen 1940'lardan bugüne gelebildin mi? Sen geçmişinle hesaplaşmazsan, sen geçmişinle gurur duymaya devam edersen, ben de senin geçmişini hatırlatmaya devam ederim. 

Kalkmış bize Nazi benzetmesi yapıyor. Senin geçmişinde Nazilere hayranlık var. Hatta günahsız insanların idam edilmesi var. 

Kendi geçmişiyle yüzleşmedikçe, hesaplaşmadıkça geçmişini hatırlatmaya devame deceğiz. Eğitim de tek tip yetiştirmeyi dayatıyor. Özellikle Konyalı vatandaşlarım CHP'den çektiklerini çok iyi bilir. Şu Konya'da belli yaşın üstündeki vatandaşlarım bu zulme şahittir. Bunlar camilerin kapılarına kilit vurdular. Kur'an öğrenmeyi yasakladılar. Bugün Kur'an'ın duvarda asılı durmasıyla övünen CHP o günlerde duvarda asılı durmasına bile tahammül edemiyordu.

GENEL BAŞKAN MI YOKSA FALCI MI?

15 yaşın altında Kur'an öğrenemezsin dediler. 30 Mart çok önemli bir tarih. Bu parlamento yeniden iade-i itibarı gerçekleştirdi. 28 Şubat'ta milletinin dinini öğrenmesinden Kur'an'ı öğrenmesinden rahatsız olup bütün yolları kapattılar. 

Hiç değişmediler, hiç değişme gereği de duymadılar. AK Parti hükümetleri döneminde milletin iradesi tecelli etmiştir. AK Parti iktidarları döneminde milletin iradesi tecelli etmiştir. Millet iradeye el koyunca bunu hazmedemiyorlar. Onlar ne diyor ordu göreve. Biz ne diyoruz millet göreve. Yeter dedik. Söz de karar da milletindir. Milletin kararı hamd olsun 30 Mart'ta bir kez daha tecelli etti. 30 Mart'ta çocuklar gençler kazandı. 30 Mart'ta statüko kaybetti. 30 Mart'ta çıkan bu yasayı geleceğe çıkan aydınlık bir yol olarak görüyoruz. CHP o yola baktığı zaman sadece hayali bir ihale görüyor. Hiç utanmadan hiç sıkılmadan hemen orada bir yolsuzluk olacağını iddia ediyorlar. Genel Başkan mıdır yoksa falcı mıdır anlamadım. Cumhuriyet Halk Partisi mi yoksa cumhuriyet hayal partisi mi anlamadım. Ya da fal partisi mi?

Siz bunları bırakın da Anayasa'nın partiniz hakkında verdiği kararı açıklayın. 2007 yılıda yapılan yolsuzlukları açıkladı Anayasa Mahkemesi. Bugün partisinde bunu yapanlar iktidara geldiklerinde ne yapmazlar.

BİZ SENİN DE HÜKÜMETİNİZ GIK DİYEMEZSİN

Biz CHP'nin 12 Eylül Davası'na müdahil olmasından değil, CHP'nin tutarsızlığından rahatsız oluyoruz. CHP'nin 12 Eylül Davası'na müdahil olmasından biz rahatsız olmadık aksine mutlu olduk. Biz 75 milyonun hepsinin hükümetiyiz. Kılıçdaroğlu istesen de istemesen de biz senin de hükümetiniz. Gık diyemezsin. 

Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz istiyoruz ki buralar ihya olsun. 15 bin kilometrelik ayrılmış yolu adece AK Parti'liler mi kullanıyor. 

CHP'nin hukukunu da biz savunacağız. CHP'ye gönül verenlerin hukunu da biz savunacağız. MHP'nin hukukunu da biz savunacağız. MHP'ye gönül verenlerin hukunu da biz savunacağız. BDP'nin hukukunu da biz savunacağız. BDP'ye gönül verenlerin hukunu da biz savunacağız.

9 yıldır Konya'mızda çok büyük değişimler yatırımlar gerçekleşti. Bunları saymak çok zamınızı alır. Konya'da 3 yeni üniversite açtık. Yeni yurtlar yapacağız. 17 bin kapasiteli yurtlar yapacağız. Üniversiteye Merhum Hocamız Necmettin Erbakan'ın ismini verdik...

Her gün yeniden başlayacağız.  Bulanmadan, yorulmadan akmaya devam edeceğiz..