BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.388,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

''Expo 2020 Ankara'da yapılabilir

Aydın, Ziyaretçilerin gelmesiyle Ankara dünyanın sayılı marka kentlerinden biri haline gelir. Ankara için böyle muhteşem bir girişim şart'' dedi.

Abone ol

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkan Yardımcısı Barış Aydın, dünya fuarı olarak bilinen Expo'ya Ankara'nın 2020 yılı için talip olmasının çok önemli olduğunu belirterek, ''Expo 2020'nin Ankara'da yapılması başkente milyar dolarlık yatırım getirir. Ziyaretçilerin gelmesiyle Ankara dünyanın sayılı marka kentlerinden biri haline gelir. Ankara için böyle muhteşem bir girişim şart'' dedi.

Barış Aydın yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'nın 2020 EXPO'ya talip olacak yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

TÜGİAD Ankara Şube Başkan Yardımcısı Aydın, Expo 2020'nin Ankara'da yapılması için yapılan her girişimin başkente her açıdan hareket ve olumlu gelişmeler getireceğini kaydetti.

Ankara'nın uzun süredir kimliğini arayan bir kent görünümünde olduğunun altını çizen Aydın, ''EXPO çalışmaları nihayete ererse artık bu tartışmaya da son verecek. Ankara aradığı, arzuladığı büyük ekonomik güce geçmek için EXPO'yu kullanacak'' dedi.

''EXPO'DA ZİYARETÇİ SAYISI ÜLKE NÜFUSLARININ BİLE ÜZERİNE ÇIKIYOR''-

Expo fuarının FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyat oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan üçüncü büyük organizasyon olduğunu, bu nedenle ziyaretçi sayısı ülke nüfuslarının bile üzerine çıkabildiğini vurgulayan Aydın, şöyle dedi:

''Dünyanın en tanınmış yapısı Eiffel Kulesi, Paris EXPO'su sırasında inşa edilmiş ve şehri marka haline getirmiştir. Benzer örnekleri hemen her kentte görmek mümkündür. EXPO hazırlıkları yürütülen kentte tüm tarihi doku, orijinaline sadık kalınarak yeniden inşa edilir. Şehir, turizm merkezi haline getirilir. Bunun en iyi örneği İspanya'nın Sevilla kentidir. Sevilla, EXPO için yeni baştan yaratılmıştır. EXPO 2020 Ankara'ya gelirse yollar, parklar, yeşil alanlar yeniden modern ve zevkli bir anlayışla inşa edilecek. Eski yapılar restore edildiğinden yeni eğlence ve dinlenme alanları yaratılacak''

Expo 2020'nin Ankara'da yapılması halinde başkente milyar dolarlık yatırım geleceğini iddia eden Aydın, turist ziyaretçilerin de gelmesiyle Ankara dünyanın sayılı marka kentlerinden biri haline geleceğini, Ankara için böyle ''muhteşem bir girişimin'' şart olduğunu kaydetti.

Aydın, ''EXPO rüzgârını arkasına alan Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı'na da damgasını vurur. Başkent gücünü ortaya koyar'' dedi.