BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Evren silinip şehidin adı verilecek

İzmir'de Kenan Evren'in isminin okuldan silinerek şehit düşen Uzman Çavuş Çağlar Bölük'ün isminin verilmesi teklif edildi.

Abone ol

İzmir İl Genel Meclisinin CHP'li üyesi Mahmut Esat Aslan, Kenan Evren'in adının bir okuldan silinerek, kamuoyunda ''Kardelen Elif'' olarak bilinen Elif Bölük'ün bombalı saldırıda yaşamını yitiren eşi uzman Çavuş Çağlar Bölük'ün adının verilmesini önerdi.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci'nin başkanlığında yapılan toplantıda söz alan Aslan, bugünün 24 Kasım Öğretmenler Günü olduğunu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ragip Üye'nin kamuoyunda ''Kardelen Elif'' olarak bilinen öğretmen Elif Bölük'ü ziyaret ettiğini, Elif öğretmenin, eşi ile ilgili açıklamalarını okuyunca konuyu Meclise taşımak istediğini söyledi.

Elif öğretmenin en büyük arzusunun şehit olan uzman çavuş eşinin isminin bir okula verilmesi olduğunu okuduğunu belirten Aslan, Kenan Evren'in adını taşıyan bir okula şehit Çağlar Bölük'ün isminin verilebileceğini ifade etti.

İzmir İl Genel Meclisinin Kenan Evren'in adının okullardan silinmesi yönünde temenni kararı aldığını hatırlatan Aslan, ''Kenan Evren adı silinerek şehidimizin adının verilmesini teklif ediyorum'' dedi.

İzmir'e mega müze yapılması konusunda çeşitli görüşler olduğunu bildiren Aslan, şöyle dedi:

''Bu konu stratejik plana, faaliyet raporuna her yere girdi, ancak bugüne kadar somut bir adım atılamadı. Kültür ve Turizm Bakanımız bu konuda bazı girişimlerde bulundu. Bu işe gönül verdiğini de biliyorum, ama ne ölçüde gerçekleştirebilecek ondan biraz kuşkum var. Bu konuda bazı çalışmalar yaptım. Kendisine de bildirdim, mektup yazdım, lütfettiler bana müdürünü gönderdiler, onunla da bir saate yakın konuştuk, ama görüyorum ki yine bir hareket yok. Niye mega müze, daha doğrusu müze İzmir'e ne kazandıracak? İzmir'de 13 tane müze var. İzmir'e 14. müzeyi istemiyoruz, İzmir'i uçuracak bir mega müze istiyoruz.''

CHP'li üye Seyfettin Şen de Atatürk ve Alsancak statlarının çim zeminlerinin çok kötü olduğunu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden ödenek başvurusu olup olmadığını sordu. Şen, Devlet Tiyatrosu Karşıyaka Sahnesinin de yenilenmesi gerektiğini, Opera ve Senfoni için bütçede herhangi bir ödenek ayrılmadığını söyledi.

Öte yandan İzmir İl Genel Meclisi 1. Katibi CHP'li Sabahat Şahoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir konuşma yaptı.

Şahoğlu, şunları kaydetti:

''Öğretmenler eskiden kanaat önderiydi. Şimdi köylerde kanaat önderliğini imamlar yapmaktadır. Bu da yetmiyormuş gibi okulların idari kadrolarına din dersi öğretmenleri atandı, liyakat kalktı imamlar, din derslerine girmeye başladı. Özel okulların, dershanelerin tamamına yakını tarikatların elinde. Bu da yetmedi aile hekimliğinden sonra aile imamlığı geliyor. Uygulama Ankara'da başladı.''

Şahoğlu'nun bu sözlerine AK Partili üyeler oturdukları yerden tepki gösterdi. Şahoğlu'ndan sonra söz alan AK Partili Mehmet Akif Yener, CHP'lilere yönelik olarak ''Aklınızı imamlarla, müezzinlerle bozmuşsunuz. Öldüğünüzde sizi kim toprağa verecek, bir gün size de lazım olacak'' dedi.