BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Evini sattı, soyuldu

İstanbuş Büyükçekmece’de geçtiğimiz günlerde bir kişi, tapu dairesinde evini sattıktan sonra soyuldu. Soygun anı güvenlik kameralarına saniy...

Abone ol

İstanbuş Büyükçekmece’de geçtiğimiz günlerde bir kişi, tapu dairesinde evini sattıktan sonra soyuldu. Soygun anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, yakalanan 2 soyguncu tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan D. Büyükçekmece de bulunan evini satıp devir teslim işlemleri için tapu dairesine gitti. Evini satan ve 128 bin 500 TL’yi elden alan Hasan D. elinde para ile tapu dairesinden çıktı. Parayı aracının bagajına koyduğu sırada iddiaya göre, Hasan D.’yi takip eden şahıslardan Sinan K. parayı aracın bagajından çekip aldı ve araçla kendisini bekleyen Zekeriya G. ile olay yerinden hızla uzaklaştı.
Tapu dairesinin içinde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, mağdur Hasan D.’nin evini sattıktan sonra elinde ki siyah poşete paraları koyduğu ve tapu dairesinden ayrıldığı görülüyor. Şüphelilerden biri ise Hasan D.’nin gitmesiyle birlikte ayağa kalkıyor ve peşinden gidiyor. Güvenlik kameralarına yansıyan soygun anında tapu dairesinden çıkan Hasan D. elindeki parayı aracının bagajına koyduğu ve bagajda bir şeyler ile uğraştığı görülüyor. Hasan D.’yi takip eden şüphelilerden biri aracın yanına yaklaşarak para dolu poşeti kapıp koşmaya başlıyor.
Yaşanan olayın ardından soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri iki şüpheliyi çevredeki güvenlik kameralarından tespit etti. Tespit edilen şahıslar Esenyurt’ta saklandıkları evde yakalandı. Polis ekipleri evde yaptığı araştırmada çalınan paralara ulaşamadı.
Emniyette ki sorgularında suçlamaları kabul etmeyen iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Zekeriya G. ve Sinan K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)