BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Evinde piton besliyor

Üniversite öğrencisi Samet Kara'nın evinde beslediği albino piton yılanı görenler korkuyor.

Abone ol

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ne bağlı Yeniçiftlik Beldesi'nde üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Samet Kara, ailesi ile birlikte oturdukları yazlık evlerinde piton yılanı besliyor. Etle beslenen ve 14 kilo ağırlığında olan 3 metre uzunluğundaki dev albino türü piton yılanı görenler ise korkuya kapılıyor. Adını ‘Yosef’ koyduğu piton yılanına 6 aylıktan bu yana baktığını söyleyen Kara, “Yılanımı çok seviyorum. Aslında korkulacak bir yılan değil. Sırf yılanı görmek için evimize misafirler geliyor ve fotoğraf çektiriyorlar. Ancak yılandan korkanlar da var” dedi.

Bulgaristan’daki Varna Üniversitesi'nin Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan Samet Kara, eğitiminin ilk yılında Bulgaristan’daki bir petshop’tan 400 euro’ya Albino cinsi piton yılanı aldı. İlk günlerde piton yılanına kaldığı öğrenci evinde bakan Kara, hayvan pasaportu çıkardıktan sonra piton yılanını Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ndeki 2 katlı müstakil evlerine getirdi. ‘Yosef’ adlı piton yılanına Samet Kara’nın Bulgaristan’da olduğu sürede annesi, babası ve kardeşi bakıyor.

Piton yılanını aldıktan bir süre sonra Türkiye’deki evlerine getirdiğini belirten Samet Kara, “İlk zamanlar bazı komşularımız evde piton yılanını gördüğünde çığlık atarak kaçıyordu. Ancak Yosef görüldüğü gibi bir hayvan değil. Tam bir insan dostu. Bazı komşularımız da yılanla fotoğraf çektirmek için bize geliyor. O bizim artık ailemizin bir ferdi oldu. Bize çok alıştı. Piton yılanları canlı fare ve tavuk ile besleniyor. Biz de yılanımıza 15 günde bir canlı tavuk veriyoruz. Yediği tavuğu ise yaklaşık bir haftada sindiriyor. Akşamları ise yılanı kendisi için hazırlanan dolabına koyuyoruz. Ayrıca evimde bir de Tarantula örümceği besliyorum” dedi.

EVDE BAKMAK TEHLİKELİ

Piton yılanına evde bakmanın tehlikeli olduğunu belirten Trakya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Veteriner Hekim Erdal İlgü, “Piton yılanına evde bakmak kesinlikle çok tehlikeli. Piton yılanı ne kadar evcil olursa olsun birine dolanır ve hatta yiyebilir. Piton yıllanları rahatlıkla insanı boğarak öldürebilir. 3 metre boyunda olan bir piton yılanı da birisini rahatlıkla boğar ve yutabilir. Çok tehlikeli bir durum. Evde bakılması kesinlikle doğru değil. Daha fazla bülüdükçe evde yaşayamaz hale gelir ve evsahiplerine saldırabilir” dedi.