BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.527,30
HABER /  GÜNCEL

Evcil hayvanlara nasıl bakılır?

Kadıköy Belediyesi, ev ve süs hayvanları satış, barınma ve eğitim yerleri sahiplerine yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

Abone ol

Kadıköy Belediyesi, ev ve süs hayvanları satış, barınma ve eğitim yerleri sahipleri yada bu yerleri açmak isteyenlere yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği kursların isteyen herkese açık olduğunu kaydeden Veteriner İşleri Müdürü Ali İhsan Mete, iki yıldır düzenlenen bu eğitimlerin asıl amacının özellikle evlerinde hayvan besleyen hayvan severlere ve hayvan satışı yapan ticari işletme sahiplerine yönelik olduğunu söyledi. Otuz kişilik gruplar halinde iki gün arka arkaya verilen eğitimleri, konusunda uzman veteriner hekimlerin verdiğini kaydeden Mete, şunları söyledi:

“Eğitimlerde özellikle evlerimizde beslediğimiz kedi, köpek, kanatlı hayvanlar, akvaryum hayvanları gibi hayvanların bakımları, beslenmelerinin yanında davranış ve ilkyardım eğitimleri de veriyoruz. Özellikle pet shop açmak isteyen kişilerin bu eğitimlere katılması zorunlu. Ancak evlerinde hayvan besleyen Kadıköylüler de bu eğitimlere katılıp, tüylü dostlarına daha fazla nasıl yararlı olabileceklerini öğrenebilirler. Eğitimleri konusunda uzman veteriner hekimlerimiz veriyor. Eğitim sonunda da sertifika alıyorlar.”

EĞİTİM KONULARI:
Ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa Sözleşmesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, Kedilerde Bakım, Beslenme, Cites Sözleşmesi, Köpek Bakımı ve Beslenmesi, Hayvan Ekolojisi, Hayvan Davranışı, Akvaryum Balıklarının Bakımı, Beslenmesi ve Hastalıkları, Sürüngenler ve Kemirgenlerde Bakım ve Beslenme, Hasta Hayvanların Tanınması ve İlkyardım, Kuşlarda Bakım ve Beslenme.