BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  SAĞLIK

Ev yapımı doğal kozmetik tarifler

Bir cam kap, bir tahta kaşık, gerekirse hassas terazi ve blendır. Bu basit araçlarla mutfağınızda doğal güzellik ipuçlarını hayata geçirebilirsiniz. İşte elmaelma.com'un haberinde yer alan detaylar...

Abone ol

Ev yapımı kozmetiklerle, ihtiyacınız olan değişimleri elde edebilirsiniz. Vücudun, cildin gereksinimi olan her şey tüm doğada bulunuyor. elmaelma.com'un haberine göre, Herbalist Tarkan Güveloğlu, yıllardır nesilden nesile aktarılan doğal kozmetik, bitkisel bakım geleneğini sürdürüyor. Güveloğlu, onlara yeni bilimsel bilgilerle birlikte, kendi formülasyonlarını ekliyor, modern zamanlara adapte ediyor. "Güzellik, kadınların ayrılmaz bir parçası. Çok çok eski dönemlerden gelen mirastan mutlaka yararlanılmalı. Tabiat, şifalı bitkilerle dolu.  Biraz çabayla onda  gereken her şeyi bulabilirsiniz. Sadece bu yeşil mucizelerden değil, onlardan elde edilen doğal yağlar ve bitki estreleri  her cilt tipine ve her ihtiyaca cevap veren özelliğe sahip" diyor.

Tüm kurutulmuş çiçekler, otlar, baharatlar, uçucu yağların ciltlere sığmayacak kadar onlarca doğal kozmetik elde edilebileceğini  vurgulayan Herbalist Tarkan Güveloğlu'un tariflerinden bazıları şöyle:

Fönle yıpranan saçlar

Saçlarınız maşayla  şekillendirmeden ve fönle kurutmadan sertleşir ve yıpranır. Güneşten,  rüzgardan, boyalardan ve bazı şampuanlardaki katı  maddelerinden gelen etkilerle kötü bir görünüm alır. Canlı, parlak görünüm, çabuk büyüme ve sağlıklı bir saç derisi için Hindistan cevizi yağı kullanın 4 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağının içine 4 damla çay ağacı yağı 4 damla biberiye yağı dökün ve karıştırın. Kafa derisini ve saçlarınızı bu karışımla ovuşturun. Bir streçle başınızı sarın. 20 dakika sonra doğal bir şampuan ile yıkayın. Hindistan cevizi yağı, kuru ve pul pul olmuş kafa derisi sorunlarını giderir, kepekleri ortadan kaldırır. Güçlü teller için saç derisini uyarır. Saçın daha hızlı büyümesine neden olur ve parlaklık kazandırır.

Sivilceye karşı karbonat ve limon

Yüzünüzde sizi rahatsız eden sivilceler için limon ve karbonattan yardım alın. Akne ve sivilcelere karşı mücadelede faydalıdır. 2 yemek kaşığı kabartma tozuna, 1 çay kaşığı limon sıkıp ekleyin. Hamur haline gelene kadar karıştırın. Bu kıvamı elde edemezseniz biraz daha limon sıkın. Macun istenen duruma gelince göz çevresi, ağız hariç yüzünüze sürün. Maske, kaşıntı ve kızarıklığa neden olabilir çünkü limon asit ihtiva eder. Cildinizin hassasiyetine bağlı olarak maskeyi 10 ile 20 dakika arasında cildinizde tutun. Sonra ılık  su ile yıkayın. Haftada 2 kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz.  Sivilelceriniz 4 hafta sonra cildin verdiği cevaba göre azalacak veya yok olacaktır.

Yüz için ev yapımı tonik

Kurutulmuş papatya ve ıhlamur çiçeklerinden etkili bir temizleme toniği yapabilirsiniz: 5 gram ıhlamur  çiçeği, 5 gram papatya çiçeğinin üzerine kaynar su dökün ve içine birkaç tane kuru karanfil ekleyin.  8-10 dakika boyunca demleyin. Tülbentten geçirerek süzün ve bir çay kaşığı limon suyu ekleyin.
Elde ettiğiniz doğal tonikle bir pamuk yardımı ile akşamları yüzünüzü temizleyin. Buzdolabında 1 hafta saklayın. Bitince yenisini yaparak kullanmaya devam edin. 

Çilekli banyoyla anti-aging

Banyonuza  bazı doğal katkılarla kendinizi tüy gibi hafif hissedebilirsiniz. Ayrıca terapi amaçlı banyo istiyorsanız, 3 damla çilek aromaterapi yağını ve  2 çorba kaşığı çilek aromalı banyo tuzunu suya ekleyin. (Bazı deniz tuzları, etkilerinin artmasını sağlamak amacıyla esansiyel  yağlarla kombine ediliyor)

Bu katkılarla küvette, cildi  canlandıran ve yenileyen bir ortam sağlamış olursunuz. Deniz tuzunun içindeki doğal mineraller sayesinde cilt kendini yeniler. Çilek yağı ise yüksek E vitamini, omega yağı, oleik asit ve benzeri antioksidanlar içerdiğinden cildin yaşlanmasını engeller, anti aging etki sağlar. Kuruluğa, çatlamalara, pullanmalara karşı olumlu etki sağlar. Sadece bedene değil, ruha da canlılık vermek için çilekli banyoyu haftada 1  kez uygulayın.

Kaynak: elmaelma.com