BIST 9.080
DOLAR 32,47
EURO 35,18
ALTIN 2.326,11
HABER /  DÜNYA

ABD, 17 Suudi hakkında yaptırım açıklayacak

Reuters'ın aktardığına göre, ABD, 17 Suudi hakkında yaptırım kararı açıklayacak. ABD'nin yaptırım listesinde Suudi Başkonsolos da var

Abone ol

 ABD yönetimi, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle bağlantılı 17 Suudi'ye yaptırım kararı aldı. Yaptırım uygulanacaklar arasında veliaht prens Muhammed bin Salman'ın eski kıdemli danışmanlarından Saud el-Kahtani ve Suudi İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi de bulunuyor.

ABD yönetimi, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle bağlantılı 17 Suudi'ye yaptırım kararı aldı. ABD'nin yaptırım listesinde Suudi Başkonsolos da var. ABD'nin, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde rolü bulunan 17 Suudi vatandaşına yaptırım kararını bugün açıklayacağı öne sürüldü.

ABD yönetiminin değerlendirmeleri hakkında bilgi sahibi bir kaynağın verdiği bilgiye göre yaptırım uygulanacaklar arasında veliaht prens Muhammed bin Salman'ın eski kıdemli danışmanlarından Saud el-Kahtani ve Suudi İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi de bulunuyor.

Suudi Savcı, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, 11 zanlıdan 5'i için idam cezası istendiğini açıklamıştı.