BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ev sahipleri Bakan Şimşek'i sevindirdi

Bakan Şimşek, Kamu Elektronik Ödeme Sistemi (KEÖS) Tanıtım Toplantısı ve e-Sertifika Dağıtım Töreni'nde konuştu.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2011 yılında kira beyannamesi veren mükellef sayısının 340 bin civarında arttığını belirterek, ''Mükellefle olan yakın diyalog sayesinde, kira beyannamesi sayısı neredeyse ikiye katlandı. 1,1 milyonu aşmış durumda'' dedi.

Bakan Şimşek, sigorta şirketlerinden, bankalardan, tapudan, birçok birimden toplanan verileri kullanarak vatandaşın kira beyannamesini önceden hazırladıklarını ifade ederek, hazırlanan beyannameleri de elektronik ortamda sunduklarını anlattı.

Şimşek, şunları söyledi:

''Dedik ki bu veriler, bu bilgiler doğruysa, bu beyanname doğruysa siz okeyleyin, hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Doğru değilse düzeltin. Bu konulardan hiç anlamıyorsunuz, internete erişiminiz yoksa bizi telefonla arayın. Bir Maliye Bakanlığı çalışanı evinize gelir, o beyannameyi doldurur, bu şekilde bu mükellefiyetinizi yerine getirmenizi sağlar. 2011 yılında kira beyannamesi veren mükellef sayısı 340 bin civarında arttı. Çok ciddi bir rakam. Son yıllara baktığınızda Maliye Bakanlığının proaktif yaklaşımı yani mükellefle olan yakın diyalog sayesinde, kira beyannamesi neredeyse ikiye katlandı. Yani 1,1 milyonu aşmış durumda.''