BIST 10.158
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,94
HABER /  GÜNCEL

Çevik Bir ilk gece neler yaşadı?

28 Şubat Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çevik Bir'in, uçak yolculuğu ve Ankara'daki ilk gecesi nasıl geçti?

Abone ol

28 Şubat zanlılarının sorgulandığı Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde hareketli saatler yaşandı. Rahatsızlık yaşayan zanlılara 112 ekipleri müdahale etti. Çevik Bir diğer zanlılardan ayrı bir odada tutulurken, emniyetin tabldot yemeğini yedi.

28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan zanlıların Ankara Emniyeti'nde sorguları sürerken, Terörle Mücadele Şubesi önünde zaman zaman hareketli anlar yaşandı. Tansiyon rahatsızlığı yaşayan zanlılara 112 ekipleri müdahale etti.

KAPIDA AMBULANS BEKLEDİ1.20120413084416.jpg

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında dün 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 26 zanlının Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmalarına başlandı. Sorgu sırasında emniyet önünde bir ambulans hazır bekletilirken, tansiyon rahatsızlığı yaşayan zanlılara 112 ekipleri tarafından müdahale yapıldı. Zanlıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

TABLDOT YEDİ

Bu arada dün gözaltına alınan 26 kişinin emniyette olduğu, 1 kişinin ise önümüzdeki saatlerde Ankara'ya getirileceği bildirildi. Zanlılardan emekli Orgeneral Çevik Bir ve emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan'ın geceyi diğer zanlılardan ayrı bir bölümde geçirdikleri öğrenildi.

Zanlıların iki gruba ayrıldığı, alt rütbeli emekli askerlerin sorgularına sabah saatlerinde başlandığı belirtilirken, üst rütbeli emekli askerlerin bulunduğu grubun ise öğleden sonra sorgulanmaya başlanacağı kaydedildi. Zanlılara Ankara emniyetinde tabldot yemek verildiği ifade edildi. 28 Şubat soruşturması sürecinde gözaltına alınanların yarın ve Pazar günü adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.

UÇAKTA NELER YAŞANDI? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

28 Şubat gözaltılarında kuşkusuz gözler, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir üzerindeydi. Post modern darbenin en ihtişamlı ismi operasyon sonrası ilk kez uçakta görüntülendi.

Basın ordusu uçakta görüntü almak için adeta birbirini çiğnedi. Uçağın en arka kısmında oturan Bir'in sakin olduğu görüldü.

Bir ara kamera ordusundan rahatsız olan Bir, tuvalet bölümüne yöneldi. Bir'in seyahat süresince uçağın penceresinden dışarıyı seyrettiği gözlendi. Zaman zaman da önündeki kitap ve dergileri okudu.

GÖRÜNTÜ ALMAK İÇİN BİRBİRLERİ EZDİLER

Bir grup gazeteci de yolcu olarak Bir'i taşıyan uçağa bindi.  Uçağın, Esenboğa Havalimanı'na inmesinin ardından uçakta bulunan gazeteciler yerlerinden kalkarak görüntü almaya başladı.

Gazeteciler arasında "ayağıma bastın" kavgası patlak verince uzun süre gerilim tavan yaptı.

Polislerin de kavga ortamında sinirleri bozuldu ve 3.20120413090119.jpggazetecileri itekleyerek uzaklaştırmaya başladılar. Sakin başlayan yolculuk, son anlarında olaylı bitti.

POLİSLERDEN PERDE OPERASYONU

Bunun üzerine polisler, Bir ve beraberindekileri uçağın arka tarafında hosteslerin bulunduğu bölüme yönlendirdi.

Burada perdeler kapatılarak, gazetecilerin görüntü alması engellendi. Bir ve beraberindekiler daha sonra kendileri için uçağın arka kapısına yanaştırılan merdivenlerden inerek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ait minibüslere bindirildi.