BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,19
HABER /  DÜNYA

Ev eşyası yerine uyuşturucu taşıyormuş

Bursa’da Türkiye’nin en büyük uyuşturucu operasyonlarının birini gerçekleştiren polis, ev eşyası yüklü nakliye kamyonuna zulalanmış 1 ton 50...

Abone ol

Bursa’da Türkiye’nin en büyük uyuşturucu operasyonlarının birini gerçekleştiren polis, ev eşyası yüklü nakliye kamyonuna zulalanmış 1 ton 508 kilogram esrar ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’dan yüklü miktarda esrarın Bursa’ya gönderileceği istihbaratı üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 2 aylık incelemenin ardından operasyon düzenledi. Esrarın beyaz eşya yüklü bir kamyonla Bursa’ya getirildiğini öğrenen ekipler, alarma geçti. Görükle Kavşağı girişinde durdurulan kamyonda yapılan aramada ele geçirilen 1 ton 508 kilogram kubar esrar, ev eşyalarının içine zulalanmış şekilde bulundu.
Olayla alakalı kamyonun sahibi M.A. (37) ve şoför N.A. (50) gözaltına alındı. Şüpheliler, ilk ifadelerinde uyuşturucuyu Bursa’daki alıcıya ulaştırmaları halinde 60 bin liraya para alacaklarını itiraf etti. İki zanlı, “uyuşturucu ticareti yapmak ve nakletmek” suçlarından adli mercilere sevk edildi.
Bu arada ele geçirilen 1.5 tonluk esrarın, Bursa polisinin bu zamana kadar tek partide ele geçirdiği en yüklü miktar olduğu ifade edildi.
Öte yandan uyuşturucu sevkiyatında kullanılan kamyon, içindeki ev eşyaları sahibine teslim edildikten sonra Acemler Emniyet Müdürlüğü bahçesinde muhafaza altına alındı.
Türkiye’nin en büyük uyuşturucu operasyonlarından birini gerçekleştiren Bursa polisi, esrarın Diyarbakır’daki sahibi ve Bursa’daki alıcısının belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
(İHA)