BIST 10.226
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.408,44
HABER /  DÜNYA

Ev değil sanki cephanelik

Adana’da, bir uyuşturucu tacirinin evine yapılan baskında 120 kilo esrar, 1 silah, 1 pompalı tüfek, 2 el bombası ve el yapımı bomba yapmak i...

Abone ol

Adana’da, bir uyuşturucu tacirinin evine yapılan baskında 120 kilo esrar, 1 silah, 1 pompalı tüfek, 2 el bombası ve el yapımı bomba yapmak için kullanılan dokümanlar ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri merkez Seyhan ilçesi, Hürriyet Mahallesi’nde Osman O. (41) isimli kişinin evinde uyuşturucu bulundurulduğunu tespit edince şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyonda Osman O. evinde yakalandı. Evde yapılan aramada ise 120 kilo esrar, 1 silah, 1 pompalı tüfek, 2 el bombası, 1 el bombası görünümlü çakmak ve el yapımı bomba yapmak için kullanılan doküman ele geçirildi.
Hakkında arama kararı olduğu belirlenen ve üzerinde Ayhan Yıldırım adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan şahsın yakalanma anı ve eve baskın saniye saniye görüntülendi.
Şahsın çözüm sürecinden önce sık sık korsan gösterilerin yaşandığı mahallede uyuşturucu satışı yaptığı, ayrıca uyuşturucu satabilmek için çözüm sürecinden sonra gençlere para vererek sokak eylemi yapmaya zorlandığı da ileri sürüldü. Zanlının evinde sık sık korsan gösterilerde polise atılan el yapımı bombanın nasıl yapıldığını anlatan yazıların bulunması da dikkat çekti. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Adana polisinin 6 günde gerçekleştirdiği 17 ayrı operasyonda 358 kilo 602 gram esrar ele geçirildiği belirtildi.
(İHA)