BIST 10.392
DOLAR 32,30
EURO 35,05
ALTIN 2.394,04
HABER /  GÜNCEL

Eurovision'da ülkeler taraf tutuyor

Eurovision Şarkı Yarışması'nda birbirlerine puan veren ülkelerin taraf tuttukları bilimsel olarak kanıtlandı. Oxford Üniversitesi'nin araştırması ilginç sonuçlar verdi.

Abone ol

Oxford Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı tarafından yayımlanan analizler, ekran başında yarışmayı seyreden milyonlarca kişinin Yunanistan'ın Kıbrıslı Rumlara 12, Norveç'in komşusu İsveç'e 12 ve Belarus'un da Rusya'ya 12 puan verdiğinde şüphelenmekte haklı olduğunu kanıtladı.

1992 ile 2003 yılı arasında verilen puanlar üzerinde araştırma yapan Oxford Üniversitesi ekibi, bazı ülkelerin sürekli birbirlerine 12 puan verdiğini ve bunun düzenli bir şekilde her yıl yapıldığını belirledi.

Araştırmada aralarında yakınlaşma olduğu ve bu nedenle sürekli birbirlerine puan verdikleri belirlenen ikili ülkeler arasında Türkiye ve Bosna, Hırvatistan ve Malta, Belçika ve Hollanda, Fransa ve Portekiz de bulunuyor.

50'nci Eurovision Şarkı Yarışması, bu haftasonu Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılacak.

Yarışmanın Kiev'deki kura çekimine göre, Türkiye'yi temsil eden Gülseren, 'Rimi Rimi Ley' adlı şarkısıyla, 21 mayıstaki finalde altıncı sırada yarışacak.

Finalde, 19 mayısta yapılacak yarı finalde ilk 10'a girecek ülkelerle, doğrudan finale katılma hakkı olan 14 ülkenin şarkıları yer alacak.

Haber: Metin Güneş
Kaynak: