BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Alkolde kaçağa karşı bandrol

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen önergeyle, sigara ve alkolde bandrol ve hologram zorunluluğu getirildi. kaçağın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Abone ol

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen önergeyle, sigara ve alkolde bandrol ve hologram zorunluluğu getirildi. Bandrolle kaçak ve sahteciliğin önüne geçilmesi hedefleniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen bazı kamu alacaklarının tahsil ve terkinine ilişkin kanun tasarısında kabul edilen bir önerge ile sigara ve alkole bandrol ve hologram zorunluluğu getirildi.

Kabul edilen önergeye göre, petrol ürünleri de dahil olmak üzere uygulanacak sistem ile üretim bantlarına bir cihaz yerleştirilecek ve söz konusu ürünlerdeki kayıp kaçak ve vergi kaçırmanın önüne geçilecek. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan önergeye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Şu anda korkunç sigara ve alkol kaçakçılığı var. Bu yüzden gerekli ve acil olan bir ihtiyacı karşılıyoruz” dedi.

Maliye Bakanlığı yetkileri söz konusu cihazların üretici şirketlere taktırılacağını belirttiler. Aynı yetkili, yapılacak yeni düzenlemeyle birlikte sektörde meydana gelen ve büyük boyutlara ulaşan vergi kayıp ve kaçağının engellenebileceğini belirtti.

Maliye Bakanlığı son dönemde özellikle Özel Tüketim Vergisi düzenlemeleriyle sigara ve alkolde kayıp ve kaçağı önlemeye çalışırken, sigara üreticilerinin kaşı hareketlerine karşı tedbir almaya çalışıyor. Maliye, özellikle bu uygulamayla her yıl katrilyonlarca lirayla ifade edilen vergi kayıp ve kaçağını engellemeyi amaçlıyor.

Kaynak: ntvmsnbc ve ajanslar