BIST 10.008
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.436,01
HABER /  EKONOMİ

Euro onunla uçuşa geçti!

ECB'nin faiz kararı sonrasından konuşan Draghi ile euro Şubat'tan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Abone ol

Avrupa Merkez Bankası toplantısında beklentileri dahilinde faiz değişmezken karar sonrasında ECB Başkanı Draghi'nin açıklamalar kura güç verdi.

Ultra gevşek para politikasının devam edeceğinin bir kaz daha altını çizen Draghi, euro bölgesinde yönetişimin geliştiğini belirtirken, bölgenin daha güçlü olduğuna dikkat çekti. Toparlanmanın zayıf ve kırılgan olduğunu bununla birlikte inişli çıkışlı bir dönemden geçildiğini kaydeden Draghi ihtiyaç olduğu sürece bankacılık sistemine likidite sağlanacağını belirtti.

LTRO dışında da ellerinde alternatifler olduğunun altını çizen ECB Başkanı para piyasalarının ihtiyaçlarına göre hareket etmeye hazır olduklarının altını çizdi.

ECB Başkanının açıklamaları öncesinden 1.35215 seviyesinden olan euro dolar paritesi konuşmalar ile 1.3582’ye çıkarken, konuşmaların sonun parite Şubat ayından beri en yüksek seviye olan 1.3604 seviyesine yükseldi.

ABD'de sürecin uzayacağın a dair algı yavaş yavaş artmaya başladı. Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin inatlarının kırılmaması ile haberlerde de artık sürecin uzayabileceği konu edilmeye başladı. Bu gelişme doları zayıflatıyor. Dün Şubattan beri ilk kez 80 seviyesinin altına gelen doalr endeksi yüzde 0.40 gerilyerek 79.40 seviyesine geldi.