BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  GÜNCEL

Euro 4 ayın en düşük düzeyinde

Yunanistan'da çözümlenemeyen siyasi krizin yol açtığı kaygılar euronun dolar karşısında son dört ayın en düşük düzeyine inmesine yol açtı.

Abone ol

Yunanistan'da çözümlenemeyen siyasi krizin yol açtığı belirsizlik euronun dolar karşısında son dört ayın en düşük düzeyine inmesine yol açtı.

Euro Amerikan doları karşısında yarım centten fazla değer kaybederek 1,27 dolara indi.

Sterlin karşısında da biraz değer kaybeden euro 79,6 pence oldu.

Euro Bölgesi krizi sabah seanslarını tamamlayan Asya borsalarında hisse senetleri ve petrol fiyatlarının da düşmesine yol açtı.

Yunanistan'da dünkü koalisyon görüşmeleri de başarısız olunca ülkede gelecek ay yeniden seçime gidileceği belli olmuştu.

Bu ay yapılan genel seçimlerde Yunanlıların çoğu, Avrupa Birliği ile varılan kemer sıkma anlaşmasını onaylayan partilere karşı oy kullandı.

Yorumcular ve bazı politikacılar artık açıkça Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkışı ihtimalini tartıştığını söylüyorlar.

Euronun geleceği hakkındaki belirsizlik bu hafta borsaları sarstı ve Asya piyasalarında hisseler dünkü düşüşünü sürdürdü.

Tokyo'daki Nikkei endeksi yüzde 1, Hong Kong'daki Hang Seng ve Güney Kore'deki Kospi endeksleri de yaklaşık yüzde 3 değer kaybettiler.

Petrol fiyatları da düştü. Londra'da Kuzey Deniz ham petrolü (Brent) varil başına 1,25 dolar düşüşle 111 dolara inerken, ABD'de ham petrolün varili 1,60 dolarlık düşüşle 92,38 dolar oldu.