BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan 51 yıl sonra gelen değişiklik

'Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmenlik' Resmi Gazete'de yayımlandı

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 1961 tarihli Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle er ve erbaşların izinli sayıldıkları zamanlarda sadece sivil elbise giyebilecekleri belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan "Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması'na Dair Yönetmenlik" ilanında, 6 Eylül 1961 tarihli Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinin 71 inci maddesinin birinci fıkrası değiştirildi. Buna göre yapılan yeni madde şu şekilde oldu: "Er ve erbaşlar; Genelkurmay Başkanlığınca müsaade edilen haller ile yıllık izinlerini kullandıkları veya hava değişiminde bulundukları müddet içerisinde sivil elbise giyebilirler. Ancak, bunlar tarlalarında ve iş yerlerinde çalıştıkları zaman sivil elbise giymeye mecburdurlar".

Aynı yönetmeliğin 74. maddesinin birinci fıkrasında da değişiklik yapılarak, Erbaş ve erlerin sivil elbise giyebilecekleri durumların Genelkurmay Başkanlığınca düzenleneceği ve hususi vazifeler sebebi ile vazife esnasında sivil elbise giyme durumu amirin müsaadesine bağlı olduğu kaydedildi.