BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.442,53
HABER /  GÜNCEL

Ethem Sarısülük'ün ağabeyi HDP'den aday

1 Kasım genel seçimleri için milletvekili aday listesini YSK'ya sunan HDP'de Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük'ü Ankara 2. Bölge, 1. sıradan listeye alındı. EMEP lideri Levent Tüzel ise aday listesinde yok.

Abone ol

1 Kasım genel seçimleri için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük'ü listeye aldı.

Gezi Parkı protestoları sırasında polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Ankara 2. Bölge, 1. sıradan aday listesine girdi.

Geçici seçim hükümeti kurulurken Bakanlık teklifi alan ancak bu teklifi reddeden EMEP lideri Levent Tüzel ise bu kez listede yok.

Hürriyet gazetesine konuşan Tüzel, "Bakanlığı kabul etmediğim için aday gösterilmemem eleştirilecek bir durum. Ancak tek parti, tek adam diktatörlüğüne karşı 1 Kasım seçimlerinde EMEP olarak HDP için oy isteyeceğiz" dedi.

HDP listesinde Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş İstanbul 1. Bölgede ilk sıradan, Figen Yüksekdağ ise Van'da ilk sıradan aday listesinde yer aldı.

HDP'nin İstanbul 2. Bölge ilk sıra adayı ise Celal Doğan.