BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti aday listesi Faruk Çelik krizi aşıldı

AK Parti milletvekili aday listesinin açıklanmasına saatler Faruk Çelik krizi yaşandı. İkna edilen Faruk Çelik AK Parti Şanlıurfa 1. sıra adayı oldu.

Abone ol

AK Parti milletvekili adaylık başvurusundan vazgeçtiği söylenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, ikna edildi ve yeniden Şanlıurfa 1. sıradan aday gösterildi.

AK Parti milletvekili aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine kısa bir süre kala sürpriz bir gelişme yaşandı. Çelik'in adaylığını geri çektiği iddiası kulisleri salladı. Hükümete yakın Sabah ve A Haber'in geçtiği kulis haber ortalığı karıştırdı.

ŞANLIURFA LİSTESİ ANLAŞMAZLIĞI İDDİASI

Şanlıurfa listesinden 1. sıra adayı olması beklenen, eski Çalışma Bakanı ve 23. dönem Urfa Milletvekili Faruk Çelik’in, listede kendi arkasında yer alan bazı adayların yerlerinin değiştirilmesini istediği öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, bu isteği Genel Merkez tarafından kabul görmeyince, Faruk Çelik, kendi milletvekili adaylık başvurusunu da geri çektiği iddia edildi.

İKNA EDİLDİ

Listelerin teslim edilmesine kısa bir süre kala yaşanan krize Başbakan Davutoğlu ve kurmayları el koydu. Taraflar arasında süren görüşmeler sonrası Çelik ikna oldu ve AK Parti Şanlıurfa 1. sıra aday listesinde yer aldı.


celik.20150918161018.jpg