BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ethem Sarısülük için buluştular

Ankara’daki “Gezi Parkı” olayları sırasında Ethem Sarısülük’ü vurduğu iddia edilen polisin serbest bırakılması, Taksim’de binlerce kişinin y...

Abone ol

Ankara’daki “Gezi Parkı” olayları sırasında Ethem Sarısülük’ü vurduğu iddia edilen polisin serbest bırakılması, Taksim’de binlerce kişinin yaptığı oturma eylemi ile protesto edildi.
Ankara’daki “Gezi Parkı” olayları sırasında polis kurşunuyla öldürüldüğü iddia edilen Ethem Sarısülük için KESK Şubeler Platformu, DİSK Merkez Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu üyesi binlerce kişi, Taksim’de bir araya geldi. Grup Sarısülük’ü vurduğu iddia edilen polisin serbest bırakılmasını protesto ederek, oturma eylemi yaptı. Daha sonra grup adına açıklama yapan Barış Uluocak, “Gezi Parkı direnişi esansında Ankara’da 1 Haziran günü polis tarafından başından vurulan ve 14 Haziran günü hayatını kaybeden kardeşimiz Ethem Sarısülük’ü vuran polis, dün itibariyle meşru müdafaa gerekçesiyle serbest bırakılması gerçek bir hukuk faciasıdır. Bu karar tüm ülkede adalet ve özgürlük mücadelesi verenleri, vicdan sahibi milyonlarca insanı derinden yaralamıştır. Basını, yargıyı ele geçirerek her türlü spekülasyonu organize edenlerin örtmesine, çarptırmasına izin vermeyeceğiz. Bugün gözümüzün içine baka baka yalan söyleyenler, katilleri serbest bırakanlar, koruyup kollayanlar şunu bilsinler ki Ethem’in, Mehmet’in ve Abdullah’ın mücadelesini sürdüreceğiz. Bu cinayetlerden sorumlu olanların peşini bırakmayacağız” dedi.
(İHA)