BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ethek Sarisülük için yürüdüler

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Eskişehir’de yürüyüş düzenlendi.<br/>Adliye Sarayı önünde toplanan gru...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Eskişehir’de yürüyüş düzenlendi.
Adliye Sarayı önünde toplanan grup, ‘Yargı elini kana bulama’ yazılı pankartlarla sloganlar atarak Eti Park’a kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Avukat Ayşegül Kumaş, adaleti talep ettiklerini ve adalet yerini bulana kadar sokaklarda olmaya devam edeceklerini belirterek, “Ethem’i vuran polis mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Bu polisi serbest bırakma sebepleri de meşru müdafaaydı. Ama biz çok iyi biliyoruz ki bu devletin adaleti, ne Sivas katliamını, ne Madımak’ı ne de diğer katliamların hiçbir tanesini bile yargılayamadı. Yalnızca AKP ile sınırlı değil bu yargılayamama meselesi, bu devletin genel karakteri haline dönüşmüştür. Biz bu insanların katil olduklarını ve devletin bunlardan hesap soramayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden adalet talep ediyoruz. Avukat arkadaşlarımız tartaklanıyor adalet talep ediyoruz, öğrenciler gözaltına alınıyor adalet talep ediyoruz ve biz bu talebi sokaklarda dillendirmeye devam ediyoruz” dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından parkta yaptıkları forumda Gezi Parkı eylemleri hususunda fikir alışverişinde bulundu.
(İHA)