BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Estonyalılar Kayseriyi pek sevdi

Misafirperverliği gören Estonyalılar Kayseri'ye bayıldı. Öyle ki tatillerini uzatıp kalanlar da var.

Abone ol

Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nın Estonya (A) Milli Futbol Takımı ile yaptığı maçı izlemek için Kayseri'ye gelen Estonyalı taraftarlar ülkesine döndü.

Kayseri'de bir evde misafir edilen Kadri ve Triin Teavali kardeşler ise gördükleri yakın ilgiden çok memnun kaldıkları için tatillerini 1 gün daha uzatmayı tercih etti.

Grup 38 Taraftarlar Derneği, Tükiye-Estonya maçı için Kayseri'ye gelen 20 taraftarı evlerinde misafir etti. Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Aivo Orav ve eşi de dernek başkanı Hasan Yaldızlı'nın bağ evinde 2 gün süreyle konuk oldu.

Grup 38 Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Mehmet İncialan'ın Hisarcık beldesindeki evinde misafir ettiği Kadri ve Triin Teavali kardeşler ise Kayseri'de fazladan 1 gün daha kalmak için uçak biletinde değişiklik yaptırdı.

Kayseri'yi ve Hisarcık beldesini çok sevdiğini belirten Kadri Teavali (25), şunları söyledi:

ÖMÜR BOYU UNUTAMAM

''İngiltere'de kardeşimle birlikte 4 ay çocuk bakıcılığı yapıyor, kazandığımız parayla dünyanın her yerini geziyoruz. Kayseri'yi ve gördüğüm misafirperverliği dünyanın hiçbir yerinde görmedim. Burada gördüğüm dostluğu hiçbir yerde bulamam ve ömür boyu unutamam.''

Kayseri yemeklerini çok sevdiğini ancak kilo almaktan korktuğunu anlatan Triin Teavali(24) ise, ''Bize en çok mantı, pastırma, katmer ve sucuk ikram edildi. Kilo alırım diye mantıyı fazla yemedim ama pastırma ve sucuklar bir harika. Burada insanlar bize karşı çok sıcak ve sevecen davrandılar'' dedi.

KOMŞULARIN İLGİSİ

Evinde Estonyadan gelen 5 taraftarı misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Mehmet İncialan ise, ''Koşularımız misafirlerimize bizden daha çok ilgi gösterdiler. Bazı genç kızlar kendi elleriyle yaptıkları kolye, iğne oyası ve bileklikleri konuklarımıza hediye etti. Çevredeki komşularımızdan birçoğu bahçesinde yetişen erik, dut, elma, armut gibi meyvelerden getirdi. Spor dostluk ve barış demek. Biz taraftar derneği olarak tüm dünyaya bu mesajı vermek istedik. Kadri ve Triin kardeşlerle çok çabuk kaynaştık'' diye konuştu.

İncialan, Kayseri'ye yurtdışından gelecek futbol taraftarlarını bundan sonra da evlerinde misafir edeceklerini ve kapılarının herkese açık olacağını ifade etti.