BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cem bu kez de polisleri biçti!

Cem Garipoğlu resmen polisleri doğradı. Savcılığı harekete geçiren bir ihbar, o sır telefon görüşmelerinin peşinde...

Abone ol

Münevver cinayeti İstanbul Emniyeti'ni de karıştırdı. Cem nedeniyle bir çok polisin görev yeri değişti bazıları ise sürgün yedi.Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu'nun olay gecesi yaptığı konuşmaları mercek altına alan savcılık, olay gecesi yapılan tüm konuşmaların dökümünü istedi.

Münevver Karabulut cinayeti ile ortaya atılan iddialarla ilgili olarak hareket geçen İstanbul Savcılığı resmi yazıyla GSM şirketlerine Hayyam Garipoğlu'nun cinayet günü yaptığı telefon görüşmelerini takip altına aldı. Savcılık cinayet gecesi yapılan görüşmelerin kiminle yapıldığını belirleyecek. İddialara göre savcılığı hareket geçiren Hayyam Garipoğlu ile 4 kez görüşme yaptığı belirlenen kişi. Savcılığın özellikle bu ismi ortaya çıkartmak için hareket ettiği belirtildi. Mahkeme kanalı ile gerekli kararı çıkaran savcılık GSM şirketlerinden cinayet gecesi yapılan tüm görüşmelerin dökümünü istedi.

EMNİYET ÇALKALANIYOR

Bu arada İstanbul Emniyeti Münevver Karabulut cinayeti ile çalkalanıyor. Emniyette cinayet masasındaki 24 kişi değişti. Son olarak cinayetle ilgili 4 emniyet görevlisi sessiz sedasız cinayet masasındaki görevinden alındı. Münevver Karabulut cinayetinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü cinayet masınından 2 memur ve 2 amir görevinden alındı.

CEM YAKALANDI MI?
VALİ GÜLER AÇIKLADI...

[PAGE]

YAKALANDI İDDİASI DOĞRU DEĞİL

İstanbul Valisi Muammer Güler, Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu'nun yakalandığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Bir gazetecinin, 'Cem Garipoğlu'nun Ermenistan ya da Rusya'da yakalandığı söyleniyor. Bu doğru mu?' diye sorduğu Vali Güler, 'Yakalanmış olduğu doğru değildir. Zaten yakalandığı zaman ilk olarak sizler bilgilendirileceksiniz. Ancak yakalanması için yoğun bir çalışmanın sürdüğünü geçen hafta da söylemiştim' dedi. Bu konudaki hassasiyetlerinin devam ettiğini kaydeden Güler, 'Görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Devletin verdiği bir söz var, o söz yerine getirilecek' diye konuştu.

CERRAH'TAN İDDİALARA YALANLAMA

Öte yandan, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da İstanbul'da görev yaptığı dönemde cesedi bulunan Karabulut'un 'katil zanlısının, amcası ile kurye aracılığıyla görüştüğü ve zanlının gözaltındayken görüntülerinin bulunduğu' yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Cerrah, Hayyam Garipoğlu ile 3 kez bir kurye aracılığı ile görüştüğü iddialarının da gerçek dışı bildirdi.

ARABUCULU YAKALANDIĞI İDDİASINDA

Münevver Karabulut Cinayeti'nde baba Süreyya Karabulut'a helallik parası ve Cem'in teslim edilmesi konusunda aracılık etmesi ile gündeme gelen Gaziantepli yerel gazeteci Cemil Baran, Taksim'de yaptığı basın açıklamasında,

"1-2 güne kadar müjdeyi alacaksınız. Cem Garipoğlu, Ermenistan-Rusya arasında yakalandı. Şu an bürokratik işlemler sürüyor. Cem garipoğlu'na sahte kimlik, pasaport ayarlayan Hayyam Garipoğlu'dur. Hayyam Garipoğlu benimle görüştüğünü inkar etmeye devam ederse, yarın kına hediye edeceğim. Medyayı dolaşıp, görüşme kasetlerimizi dağıtacağım" dedi.

İstanbul'a Süreyya Karabulut çağırdı

Taksim İpek Sokak üzerine koyduğu bir masada 17.00 sıralarında basın açıklaması yapan Cemil Baran, "Cem Ermenistan-Rusya arasında yakalandı. Açık ve net söylüyorum. Ayın 25'ine kalmadan, bu bilgi kamuoyuna açıklanacak. Bu bilgileri bana Ermenistan'da görev yapmış emekli bir askeri ateşe ulaştırdı. Şu an bürokratik işlemler sürüyor" dedi.

Cemil Baran elindeki 12 kasetten 6'sının Hayyam Garipoğlu, diğer 6'sının da Süreyya Karabulut ile görüşmelerinden oluştuğunu söyledi.

150 bin Euro teklif edildi

Eğer taraf olsaydım zenginin tarafını tutar, bana teklif edilen 150 bin Euro'yu alır giderim diyen Cemil Baran, "Benim evimde elektriğim, suyum kesik. Türkiye'nin en büyük hırsızı, dolandırıcısı Hayyam Garipoğlu'dur. Yarın emniyete suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

SES KASETİNDE NE VAR?

Cemil Baran, Garipoğlu'nun ses kasetinde kendisine "Cemil kardeşim. Senden müsaade alıyorum. Yanına gelebilir miyim? Sözleri yer alıyor. Hayyam Garipoğlu, yine kasette, Sayın Cemil Baran, "Niye bizi orada öyle madara ettin diyor. Ben de 'Kimseyi tanımam' dedim" diye konuştu.

İstanbul'a Süreyya Karabulut çağrısı ile geldim

Süreyya Karabulut'u 5 aydır tanıdığını, Hayyam Garipoğlu'nu da burada şirketlerinde yönetici olan Kahraman Emmioğlu vasıtası ile tanıdığını söyleyen Cemil Baran,"Kasette Hayyam Garipoğlu'nun beni bu işe teşvik ettiği, Süreyya Karabulut'un 3 milyon Euro istediği, bütün buluşmalarımız var. Hayyam Garipoğlu ile 7 sefer buluştuk. 150 sefer telefonla görüştük. Süreyya Karabulut ile epeyce görüştük. Elimde 12 kaset var. 6'sı Hayyam Garipoğlu, 6'sı Süreyya Karabulut'a ait" de