BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

Esnaf pankartlarla isyan etti

İzmir’de nalburluk yapan Hamit Karakot isimli şahıs, anlaşmazlık yaşadığı boya firmasını ilginç bir yöntemle protesto etti. Karakot, iş yeri...

Abone ol

İzmir’de nalburluk yapan Hamit Karakot isimli şahıs, anlaşmazlık yaşadığı boya firmasını ilginç bir yöntemle protesto etti. Karakot, iş yerine “Arif olan anlar, hakkımı helal etmiyorum” ve "Söz verilir yerine getirilir, söz kandırmak için verilmez" yazılı pankartlar astı.
İzmir’de nalburluk yapan Hamit Karakot’un iddiasına göre, işyerinin üzerindeki 200 metrekarelik reklam alanını anlaşmalı olduğu boya firmasına tahsis etti. Bahse konu boya firmasının kendisine verdiği sözleri tutmadığını belirten Karakot, tek hatasının aralarındaki samimiyetten dolayı resmi bir sözleşme imzalamamak olduğunu söyledi.
56 yıl önce babasının kurduğu nalbur dükkanını bugünlere getirdiğini dile getiren Hamit Karakot, şöyle konuştu: “Hep yenilik, hep güzellik’ dedik. Ömrümüz çimento taşımakla, tuğla taşımakla, hamallıkla geçtiği için çocuklarımıza daha güzel, kaliteli bir iş yapayım istedim. Boya üzerine bir firmayla anlaştık. Türkiye’de piyasası olan bir firmayla anlaştık. İşin başında bize çok şey söylendi. Benim tek hatam, aramızdaki samimiyetten dolayı resmi bir belge imzalamamış olmaktı. İşyerimin önüne 200 metrekare reklam alanı verdim ama onlar benim iki kutu boya satmama müsaade etmedi. Ben de bu sebeplerden dolayı onlara hakkımı helal etmiyorum.”

“ARİF OLAN ANLAR”
Asıl amacının boya firmasında çalışan insanları rencide etmek olmadığını bu yüzden de isim belirtmeden pankarta “Arif olan anlar” yazdığını belirten nalbur Karakot, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacım, o insanlara hakkımı helal etmemektir, onların rencide olmasını sağlamak değil. Bunu da böyle bilsinler. Benim sıkıntım, çocuklarıma güzel bir gelecek oluşturmak. Ama onlar benim bir topan ekmeğime göz diktiler. Bu sebepten onlara hakkımı helal etmiyorum. Onlar da kendilerini çok iyi biliyorlar.”

“BOYA MAKİNESİNDE YAYIK AYRANI YAPACAĞIM”
Renk oluşturduğu boya makinesinin firma yetkilileri tarafından yazılımsal olarak kapatıldığını anlatan Hamit Karakot, şunları söyledi: “Benim boya yaparak borcumu ödemem gereken boya makinesini kapatarak, ticaret yapma hakkımı elimden aldılar. 2015’in 4. ayının sonuna kadar ödenmesi gereken senetlerim var. Şimdi ben ne yapabilirim diye kara kara düşünüyorum. Herhalde o boya makinesinde yayık ayranı yapıp, satarak ödeyeceğim. Elimde hammadde var ama makinemin programını iptal ettiler. İş yapamaz haldeyim. Yarın senetlerim protesto olursa bunlarında vebali, onların boynunun borcu olsun. Benim ticari itibarım sarsılırsa onlar da çok mutlu olsun.”
İşyerinin dışına pankartları asarak demokratik hakkını kullandığını söyleyen Karakot, sözlerini şöyle tamamladı; “Ben demokratik bir insanım. Gidip adamın camını çerçevesini mi kırsaydım? Ekonomik güç olarak hukuka gitsem en az 2-3 bin lira basit bir davanın maliyeti var. O da bana ağır geldi. Düşündüm, taşındım mecburen demokratik hakkımı bu şekilde kullanmaya karar verdim.”
(İHA)