BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  DÜNYA

Esma Esad'ın tişörtünde ne yazıyor?

Aylardır görülmeyen Suriye Devlet Başkanı'nın eşi Esma Esad, tişörtündeki mesajla kameralara poz verdi.

Abone ol

Ülkesi cayır cayır yanıyor ama onun keyine diyecek yok. Suriye'de kan gövdeyi götürse de, dünya kamuoyuna gülücükler dağıtıyor.

Fransız fotoğraf ajansı Abaca, Esad’ı geçen cumartesi günü başkent Şam’daki bir spor salonunda görüntüledi.

First Lady, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na katılacak Suriyeli ekibi ziyaret ederken görüntülendi.

"BENİM TATLI ÜLKEM..."

Kot pantolonuyla badminton oynayan Esad’ın tişörtünde yazan "Sen, benim tatlı ülkem” ifadesi dikkati çekti.u.20120625123550.jpg

KOCASININ ARKASINDA

Olaylarla ilgili sessizliğini ilk kez Şubat ayında bir e-posta aracılıyla yapmıştı. Esma Esad, "Devlet Başkanı bir grup Suriyeli'nin değil, Suriye'nin Devlet Başkanı'dır" diye yazmıştı. Esma Esad, Beşar Esad geçen ay rejim yanlısı bir gösteride konuşma yaparken iki çocuğuyla birlikte eşinin yanında yer almış, ancak kendisi konuşmamıştı.

ESMA ESAD KİMDİR?

11 Ağustos 1975; Londra'da doğan Esma Esad, bir yatırım bankasında çalıyordu.İngiliz olan Esma Esad bankasının bir çalışması ile ilgili Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad'ın oğlu olan Beşşar Esad ile tanıştı.O tarihde Hafız Esad hayattaydı. 2000 yılında Hafız Esad ölünce Esma Esad İngiltere'den Suriye'ye göçtü ve o yılın Aralık ayında Beşşar Esad ile evlendi.

Beşşar Esed ile evlenerek, bankacılık kariyerini bırakan ve müslüman olan Esma Esad'ın 3 çocuğu bulunuyor.İlk çocuklarına Hafız Esad'ın adını veren çiftin diğer çocukları Zein ve kerim.