BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Eskişehirspor’da değişiklik

Eskişehirspor’da gerçekleştirilecek kongre öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Eskişehirspor Başkan Adayı Mesut Hoşcan’ın ekibinde ye...

Abone ol

Eskişehirspor’da gerçekleştirilecek kongre öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Eskişehirspor Başkan Adayı Mesut Hoşcan’ın ekibinde yer alan Bekir Sıtkı Saraç, şu an görevde bulunan yönetimle ve takımla alakalı olarak açıklamalarda bulundu.
‘Önce Güven’ binasında yapılan basın açıklamasında, önümüzdeki zamanlarda yapılacak olan kongreye aday olduklarından söz eden Bekir Sıtkı Saraç, adaylıklarında Eskişehir için polemik ve hadise oluşturmak niyetinde olmadıklarını belirtti. Eskişehirspor’un yönetim kurulu krizi ile karşı karşıya olduğunu iddia eden Saraç, ‘‘Gerek Eskişehirspor camiası, gerekse Eskişehir’de yöneticilik yapmış eski yönetici arkadaşlarım bu krizi gördüğümüz halde, sırf lig devam ediyor diye, Eskişehirspor Ziraat Türkiye kupasında iddialı diye bu krizi görmemezlikten geldik. Biz bunu büyük bir mevzu haline getirmedik. Burada hepimiz bir sorumluluk aldık. Bu sorumluluğumuzdan dolayıdır ki bu kötü gidişat bugüne kadar geldi. Öyle ki şu anda mevcut yönetim kurulunda duyduklarımız bizleri hayrete düşürecek kadar kötüdür. Zaten Eskişehirspor’da ortada yönetim kurulu diye bir şey yoktur. Sayın Başkan Halil Ünal ve onun etrafında bulunan birkaç yönetici arkadaş, sırtlandıkları bu işi götürmeye çalışmaktadırlar. Yönetim kurulu toplantıları bile 7-8 kişiden fazla bir katılımla gerçekleştirilememektedir. Bundan dolayı Önce Güven grubu olarak biz bir sorumluluk aldık. Eskişehirspor’la ilgili bu şehirde yaşayan insanlar olarak bir yola çıktık. Kimseye karşı özel bir rekabet ve özel bir husumet içinde değiliz’’ dedi.
Eskişehirspor Yönetim Kurulu’nda 4 büyük sorun yaşandığını ifade eden Saraç, bunlardan birinin futbolcu transferi olduğunu ifade etti. Bekir Sıtkı Saraç, ‘‘Mevcut yönetim kongreye çok az bir süre kalmış olmasına rağmen Eskişehirspor’un çok büyük problemleri varken işi gücü bırakmış, özellikle de Sayın Başkan Halil Ünal kapıdan satış yapan perakende satıcılar gibi İstanbul’a gitmiş futbolcu pazarlıyor. Biz yönetime talip olan Önce Güven kurulu olarak hiçbir futbolcumuzun satılması taraftarı değiliz. Satılmasını istemiyoruz ,bilhassa iyi futbolcularımızın elden çıkartılmasına taraftar değiliz’’ diye konuştu.
Alper Potuk transferini değerlendiren Saraç, ‘‘Alper Potuk önemli bir konudur. Eskişehir’de Türkiye futbolu için gelecek vaad eden önemli bir futbolcumuzdur. Elbette onun talipleri olacaktır. Fakat Alper Potuk son derece ahlaki bir davranışla transferinin kulüp yönetimine ait olduğunu ve Eskişehirspor Kulubü ile uzun süreli sözleşmesi olduğunu açık bir şekilde beyan etmiştir. Futbolcunun kendisi bu şekilde davranırken, kulübün Alper Potuk’u satma gayreti içinde olmasını da teessürle karşılıyoruz. Biz yönetim kulunun kongreye kadar ne futbolcu satmasını ne de futbolcu almasını istemiyoruz. Artık çok erken konuşmayalım, ama miadını dolduran bizim futbolcularımız değil, yönetimdir. Artık gideceği de belli olmuştur. Giderayak bir enkaz bırakmak peşindedirler’’ şeklinde konuştu.
Kongrenin haziran ayı sonuna kadar yapılması gerektiğini belirten Saraç, ‘‘Haziran ayı bütün kulüpler için çok önemli bir aydır. Gerek transferlerin yapılması, gerekse bir sonraki sezonun planlamasının yapılması, kamplara gidilmesi, her türlü hazırlığın yapılması açısından haziran ayı önemli bir aydır. Bizim tüzüğümüze göre kongremiz en geç 30 Haziran tarihinde yapılmak zorundadır. Ama bu mutlaka 30 Haziran tarihinde yapılacak demek değildir. Mevcut kulüp yönetiminden Eskişehirspor sevgisi açısından bir beklentimiz şudur ki; tüzük, yönetmelikler ve yasalar en erken hangi tarihte yapılmasına el veriyorsa o tarihte kongreyi yapmalarını istiyoruz. Bize göre mayıs sonu ve haziranın ilk haftası kongrenin yapılacağı en uygun tarihtir’’ dedi.
Eskişehirspor yönetiminin hazirun cetvelini gizlediğini de iddia eden Saraç, ‘‘Bizim tüzüğümüze göre Mart ayı sonuna kadar üye aidatlarını yatırmış olan bütün üyeler oy kullanma hakkına sahiptir. Mart ayı sonunda kulüp kasasına ya da banka hesaplarına üye aidatları yatırılmış üye listesi kulüp yönetiminin elindedir. Bu kongrede kullanılacak hazirun cetvelidir. Hazirun cetveli yönetim kurulu tarafından gizli tutulmakta ve açıklanmaktadır. Biz bir an önce bu listenin açıklanmasını istiyoruz. Gizlenecek saklanacak herhangi bir şey olmaması gerekir. Ne amaçla sakladıklarını anlayamıyoruz. Aslıda anlıyoruz, bu manidardır, ama korkunun ecele faydası yoktur. Bu yönetim Eskişehirspor’un başından gidecek. Bütün Eskişehir camiası bu yönetimin gitmesini istemektedir. Çünkü artık heyecanını kaybetmiş, çalışma gücünü kaybetmiş, yorulmuş bir yönetimle karşı karşıyayız. Bu yönetim yorulmuş bir yönetimdir. Eskişehirspor’a verebileceği hiçbir şey kalmamıştır artık. Kongrede adil davranmalarını istiyoruz’’ diye belirtti.
Saraç, ‘‘Noterden teyit ettirdiğimiz üzere, Eskişehirspor’un önümüzdeki sezonda Türkiye Futbol Federasyonu ve İddia’dan gelecek olan 18 Milyon lira maalesef bugünkü yönetim kurulundan bir finans kurumuna tebliğ ettirilmiştir. Bu son derece ayıp bir davranıştır. Yönetime yeni gelecek olan arkadaşların elini kolunu bağlamak ve çalışamaz hale getirebilmek için enkaz bırakma faaliyetinden başka hiçbir şey değildir. Bunları ayıplıyoruz ve bu parayı da kullanamamalarını ısrarla istiyoruz’’ şeklinde ifade etti.
(İHA)