BIST 9.999
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,64
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir'de okullar tatil mi yeni hava durumu

ESKİŞEHİR'de okullar tatil mi 23 Aralık Eskişehir valiliği tatil kararı geldi. Eskişehir hava durumu fena kar yağışı bastırdı. Sıcaklıklar eksi derecelerde. Peki Eskişehir'de okullar bugün tatil mi?

Abone ol

ESKİŞEHİR'de okullar tatil mi 23 Aralık Eskişehir valiliği tatil kararı geldi. Seyitgazi ve Han ilçelerindeokullar tatil edildi. Eskişehir hava durumu fena kar yağışı günlerdir devam ediyor. Sıcaklık değerleri eksilere düştü. Peki Eskişehir'de okullar bugün tatil mi Eskişehir Valiliği kararı.

ESKİŞEHİR'DE OKULLAR TATİL Mİ SON HAVA DURUMU

 Eskişehir'in Seyitgazi ve Han ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

Öte yandan, Eskişehir'in Bursa, Kütahya ve Ankara ile ulaşımını sağlayan karayollarında, trafikte sıkıntı yaşanmaması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu ve Düzce çevreleri ile gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Balıkesir ve Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Mersin ve Adana'nın iç kesimleri ile Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah ve öğle saatlerinde Marmara, Kuzey Ege kıyıları, ile Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Kar yağışlarının Mersin ve Adana'nın iç kesimleri ile Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm ve üzeri) olması beklendiğinden İç Anadolu bölgesini Akdeniz’e bağlayan karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 Km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.