BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.398,57
HABER /  DÜNYA

Eskişehir Valisini topa tuttu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazeteciye attığı e-postayla sebebiyle eleştirilerin hedefi olan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazeteciye attığı e-postayla sebebiyle eleştirilerin hedefi olan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’ya ilişkin, "Demokrasisi sağlıklı işleyen bir ülkede bu Vali ertesi gün görevden alınır. Bir valinin ağzına ’adi ve şerefsiz’ sözcüğü yakışmaz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sheraton Otel’de düzenlenen ’TÜRMOB 21. Olağan Genel Kurulu’ toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile ilgili olarak, "Ona vali demeye dilim el vermiyor ama maalesef unvanı var. Bir olay oldu, acı bir olay, bir genç öldürüldü sopalarla. Vali kalktı açıklama yaptı, ’Onu arkadaşları öldürdü, polisin üstüne atacaklar’ diye. Ortada daha bir şey yok. Sonra yürekli bir savcı çıktı, bütün ayrıntıları olduğu gibi temiz bir gazeteci çıktı olayları anlattı ve gerçeği ortaya çıkardı. Sopalarla bir gencecik çocuk öldürüldü. Eskişehir Valisi bu gazeteciye e-posta gönderdi, gazeteci arkadaşımızın adı İsmail, İsmail Saymaz. Vali, gazeteciye ’Oğlum İsmail yine rahat durmuyorsun’ diyor. Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen ’adi ve şerefsizsin’ diyor. Demokrasisi sağlıklı işleyen bir ülkede bu Vali ertesi gün görevden alınır. Bir valinin ağzına ’adi ve şerefsiz’ sözcüğü yakışmaz. Başbakan, ’Sayın Vali iyi bir arkadaşımız’ diyor. Demokrasi statik bir kavram değil, sürekli gelişir" diye konuştu.

“11 YILDA 7 MALİ AF”
Son 11 yılda 7 kez mali af çıktığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Demokrasisi gelişmiş olsun veya gelişmemiş olsun, bana bir tek örnek gösteremezsiniz, 10 yılda 7 kez mali af çıkaran başka bir ülke yoktur" dedi.

“KUSURA BAKMAYIN AMA…”
Türkiye’nin vergisini zamanında ödeyenlerin ödüllendirildiği bir ülke olmak durumunda olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin vergi ödemeyenlerin ödüllendirildiği bir ülke haline geldiğini savundu. Vergi denetiminin siyasallaştığını iddia eden CHP lideri, "En büyük tepkiyi sizlerin göstermesi gerekiyordu. Kusura bakmayın ama yeterli tepkiyi siz göstermediniz" diyerek uyarıda bulundu.
Son 10 yılda hükümetin harcadığı paraya ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, "133 milyar dolar iç borç, 238 milyar dolar dış borç, 46 milyar dolar özelleştirme yapıldı ve 1 trilyon 200 milyar dolar vergi toplandı. Toplam para 1 trilyon 617 milyar dolar, bu paranın karşılığında bu ülkede ne yapıldı? Bu paralar nereye gitti, bu Sayıştay raporları neden Meclis’e getirilmiyor" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 102 denetim elemanının görev yaptığını söyleyerek, "Devletin hangi alanında denetim elemanı varsa tamamını göndermişler, böyle denetim anlayışı olmaz" dedi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
Kılıçdaroğlu, ’anayasa çalışmalarına’ ilişkin olarak, "Diyorlar ki şu kadar maddede uzlaştık’. Darbe hukukunu da temizlemek zorundayız. 12 Eylül darbecilerinin getirdiği yasaların arkasına saklanan siyasal iktidar demokrasiyi getiremez" ifadelerini kaydetti.

“YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI DEMOKRATİK DEĞİL”
Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajının demokratik olmadığını belirterek, darbeden en çok zarar gören parti olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Darbecilerin getirdiği yasaları savunuyorlar ama onlar darbeci değiller. Her ortamda demokrasiyi savunacağız. Demokrasi bize altın tepsi içinde sunulan bir şey değil. Aynı mücadeleyi yürütüp demokrasiyi çağdaş hale getireceğiz" şeklinde konuştu.
(İHA)