BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ağırsıklete’te unvan gecesi

Dünya Ağırsıklet Boks Şampiyonu Wladimir Klitschko, unvanını korumak için Rus rakibi Alexander Powatkin ile Rusya’nın başkenti Moskova’da ka...

Abone ol

Dünya Ağırsıklet Boks Şampiyonu Wladimir Klitschko, unvanını korumak için Rus rakibi Alexander Powatkin ile Rusya’nın başkenti Moskova’da karşılaşacak.
Büyük final öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan 37 yaşındaki Dünya Şampiyonu Klitschko, rakibini hafife almadığını belirterek, "Ağırsiklet boks şampiyonasının son yıllarda sunabileceği en önemli maç. Kariyerimin en zor maçı olacak. Çünkü Powetkin’in küçümsenmeyecek kadar iyi bir performansı var. Maçın deplasmanda olması benim için dezavantaj değil, aksine avantaj. Karşımda ne kadar çok rakibim olursa, o kadar çok motive oluyor ve güç alıyorum" dedi.

PUTİN İÇİN Mİ ?
Bazı kaynaklara göre, Vladimir Putin’in pazartesi günü kutlayacağı 61. yaş günü için mücadeleyi mutlaka kazanmasını istediği Powetkin (34) ise, "Rus halkının onurunu temsil ediyorum. Onlar için mücadele edeceğim. Çıktığım 26 maçın hepsini kazanmama rağmen bu maç zor olacak. Kazanmak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu. Bugüne kadar çıktığı 26 karşılaşmanın 18’ini nakavtla kazanan Olimpiyat Şampiyonu Powetkin, kendi taraftarlarının önünde büyük bir sorumluluk aldığının farkında olduğunu sözlerine ekledi.
TSİ ile 21.15’de başlayacak dev mücadelenin Rusya halkı ve Vladimir Putin için de ayrı bir önemi bulunuyor. Rusya ve Ukrayna’nın siyasi ilişkilerinin iyi olmayışı ve Klitschko’nun da Ukrayna asıllı olması, Rus taraftarlar için karşılaşmayı daha da önemli hale getiriyor. Karşılaşmayı izleyenler arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de olması bekleniyor.
Öte yandan yetkililerden yapılan açıklamaya göre, toplamda 16 bin biletin satıldığı ve tamamının tükendiği belirtildi.
(İHA)