BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.466,93
HABER /  GÜNCEL

İtalya'da tekne faciası: Hava operasyonu başlatıldı

İtalyan sahil güvenlik ekipleri, Lampedusa adası yakınlarında Perşembe günü batan teknedeki göçmenlerin cesetlerini bulmak için uçak ve helikopterlerle operasyon başlattı. Teknedeki 500 kadar göçmenden 155'i kurtuldu.

Abone ol

İtalyan sahil güvenlik ekipleri, Lampedusa adası yakınlarında Perşembe günü batan teknedeki göçmenlerin cesetlerini bulmak için uçak ve helikopterlerle operasyon başlattı.

Kötü hava koşulları dalgıçların çabalarını zorlaştırıyor. Şimdiye kadar 155 göçmen kurtarılırken, denizden 111 kişinin cesedi çıkarıldı.

Teknede çoğu Eritre ve Somalili 500 kadar göçmen vardı. Arama ekipleri şimdi 200 kadar göçmenin cesedine ulaşmaya çalışıyor.

Kazazedelere göre, 20 metre uzunluğundaki tekne Lampedusa yakınlarında motorlarının durmasından sonra su almaya başladı.

Göçmenlerin, bölgedeki gemilerden yardım istemek amacıyla ateş yaktığı ancak alevlerin kısa sürede tüm tekneyi sardığını söyledi.

Libya'nın Misurata limanından kalkan teknenin göçmenlerin bir tarafa yığılmaları sonucu battığı tahmin ediliyor.

Su altı görüntülerinde, teknenin 45 derine diklemesine saplandığı görülüyor.

Kaptan Nisan'da sınır dışı edilmiş

Gemin 35 yaşındaki Tunuslu kaptanı gözaltına alındı. Kaptanın Nisan'da İtalya'dan sınır dışı edildiği ortaya çıktı.

Çıkarılan cesetlerden 58'i erken, 49'u kadın ve ikisi de çocuklara ait.

Yetkililer, batan teknede kadınların sayısının erkeklerden fazla olabileceğini açıkladı. Kurtarılan 155 kişiden sadece dördü kadın.

Dalgıçların önümüzdeki saatlerde yeniden arama çalışmalarına başlaması umuluyor.

Arama çalışmaları daha önce Lampedusa yakınlarındaki Tavşan Adası çevresine odaklanmıştı. Ancak dalgalarla cesetlerin yayılması sonucu arama yapılan bölge genişletildi.

Dalgıçların su altında dehşet verici görüntülerle karşılaştıklarını söylüyor.