BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.404,63
HABER /  DÜNYA

Eskiden cenazelerimiz hastanelerde rehin kalırdı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sağlık yapılan reformlardan söz ederek, "Eskiden cenazelerimiz hastane rehin kalırdı” dedi.<br/>Milli Sa...

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sağlık yapılan reformlardan söz ederek, "Eskiden cenazelerimiz hastane rehin kalırdı” dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bir dizi temaslarda bulunmak üzere karayolu ile geldiği Sivas’ta, Doğanşar ilçesini ziyaret ederek Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali’ne katıldı. Festivalden sonra İmranlı ilçesine geçen Bakan Yılmaz burada İmranlı Kültür, Sanat ve Kızılırmak Bal Festivali’ne katıldı.

“ESKİDEN CENAZELERİNİZ HASTANELERDE REHİN KALIRDI”
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Sağlıkta 2002’den önce memnuniyet yüzde 35’di şimdi yüzde 75’in hastaneye gidip geri çevrilen var mı ? Bir kalp ameliyatı olsanız bir karaciğer nakli gerekse ya evinizi satmanız lazım, ya arabanızı satmanız lazım cenazeleriniz hastanelerde rehin kalırdı. Şimdi tek bir kardeşim söyleyebilir mi benim cenazem hastanede rehin kaldı diye eskiden ayrım vardı. Hastanede muayene olmak için sabah 5’de niye 5’de giderdiniz daha doktor gelmedi. Numara alırdınız 6’da giderseniz numara bulamazdınız eğer 5’de gidip numara alamazsanız bir sonraki gün 4’de giderdiniz. Şimdi 4’de giden var mı? Emekli Sandığı başka yere sosyal sigortalı başka yere, Bağ - Kur’lu başka yere bunu kaldırdık. 76 milyona bu hizmette gidiyor mu? İşte buna adalet denir mi? denir” diye konuştu.

“HAKKARİ’DE MİLLETVEKİLİ ÇIKARMADIK HAVAALANI YAPIYORUZ”
Bakan İsmet Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Toplumları yönetmek adaletle olur. Adalet hizmetle olur. Yüzde ellinin oyunu aldık yüzde yüze hizmet götürüyoruz bundan kimsenin şüphesi var mı? yok Hakkari’de milletvekili çıkarmadık havaalanı yapıyoruz. Iğdır’da milletvekili çıkarmadık havaalanı yaptık açtık. Kastamonu’da havaalanı yaptık, Bingöl’de havaalanı yaptık, Şırnak’ta Cizre’de havaalanı yaptık ve halkımızın hizmetine açtık. Biz hizmet götürürken kimsenin ne inancına, ne dinine, ne ırkına, ne mezhebine bakıyoruz. İnsan eşrefi mahlukat bu yaratılmışların en üstüne buna hizmet edersen en büyük şerefe nail olursun. Allah için herkes elini vicdanına koysun önce insaf etmek lazım 2002’ye kadar Türkiye’de bölünmüş yol ne kadardı 6 bin kilometre kaç hükümet geçti. Kaç hükümet kaç yıl Türkiye’yi yürütmüştür. 1923’den bunu söylediğimizin zamanda rahatsız olunuyor ama rakamları söylemeyelim mi? hangi noktadan kalkıp hangi noktaya geldiğimizi bilebilmek için başladığın noktayı bilmek lazım göstermek lazım”

“BAŞKA DİLİ KULLANANLARI AYIRDILAR, BÖLDÜLER BİZ BÜTÜNLEŞTİRDİK”
Eskiden ben Kürdüm diyenin yargılandığını ifade eden Bakan Yılmaz,“ Şerafettin Elçi denen bir milletvekilimiz var Şırnaklı güvenmiş beni temsil etsin demiş. Biz şimdi onun adını Cizre’de yaptığımız havaalanına verdik. Çünkü Şırnaklının güvendiğine bizimde güvenmemiz lazım, Sivaslı kime güveniyorsa bizimde ona güvenmemiz lazım bu kardeşiniz Şerafettin Elçi ben Kürdüm dediği için yargılandı. Bir kimse kırmızı, yeşil, sarı renkli bayrağı bir arada taşıdığı için hem bölücü diye nitelendirildi. Hem yargılandı şimdi böyle bir şey var mı? Özgürlükler kimin zamanında yükseldi. Şimdi Zazaca seçme derste var, Kürtçe seçme derste var, Süryanice seçme derste var isteyen seçer. Başka dili kullananları ayırdılar, böldüler biz bütünleştirdik biz bunu söyledik. Zazaca söyleyenleri ayırdılar biz bütünleştirdik kardeşimizsin dedik ne dili konuşursan konuş.” ifadelerini kullandı.
Kur’an kurslarını kapattılar, birçoklarını üniversiteye almadılar, okullardan çıkardılar, meclise dahi almadılar sorarım kim ayrımcı, kim bütünleştirici elinizi vicdanınıza koyun diyen Bakan Yılmaz; “ Biz milleti zengin kıldık çok şey yaptık ama her şeyi yaptık demiyoruz. Eksikliklerimiz de var sadece 2007’den bugüne kadar 4.2 milyon kişiye iş sağladık. Allah nasip ederse 2014-2018 arasında da 4 milyon insanımıza daha iş sağlayacağız. Yeter mi yetmez bir olursak beraber olursak herkesin evi olacak, barkı olacak, işi olacak, aşı olacak hiç kimse ayrımcılığa tabi tutulmayacak.” dedi.

“KOMŞUMUZDA YANGIN VARKEN EVİMİZİN KAPISI KAPATARAK RAHAT OTURAMAYIZ.”
Suriyeli vatandaşlara sınır kapılarını sonuna kadar açacaklarını söyleyen Bakan Yılmaz; “Suriye’den kardeşlerimizi biz çağırmadık. Bir zalim kendi halkına füze kullanıyor. Füzeyi gönderirseniz bebekler ölür, kadınlar ölür. Bir kimse füze kullanıyorsa bunda hak, hukuk adalet yok demektir. 300’e yakın füze kullandı scout füzelerini aldı kendi halkına kullanıyor. İnsanlarda kaçıyor açmayacak mıyız bu toprakları 200 binin üzerinde kendi kamplarımızda ve konteyner kentlerimizde yaşayanlar var. Ama 300 bine yakında pasaportlu olup da şehir merkezine taşınanlar var. Bu coğrafya herkesin baba vatanıdır. Hiç kimsenin diğerinden bir üstünlüğü ve imtiyazı yoktur. Bu coğrafyadan kim gelirse burada 1. sınıf vatandaş olur biz kapıları kapatamayız bu bize yakışmaz komşunuzda yakın olurken evinizin kapısını kapatıp siz içeride rahat otursanız vicdanınız sizi rahat bırakmaz. İşte biz diyoruz ki yeryüzünde kim olursa olsun biz mazlum bir mağdur varsa onun sesi biz oluruz. Sığınacak bir kapısı Türkiye olur kapıları sonuna kadar açtık. Bundan sonrada açacağız.”diye belirtti.
Festivalde söz alan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, birliğimizi ve beraberliğimizi sağlamazsak, barışı da sağlamlayamayız dedi.
(İHA)