BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  DÜNYA

68 yaşında 40 bin kapak topladı

“Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” kampanyasına İzmir’de topladığı kapaklar ile destek veren Vildan Eryiğit, sayın...

Abone ol

“Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım” kampanyasına İzmir’de topladığı kapaklar ile destek veren Vildan Eryiğit, sayının 40 bine ulaştığını söyledi.
İzmir’in Ödemiş ilçesinde kampanyaya destek veren vatandaşlardan iki çocuk annesi 68 yaşındaki Vildan Eryiğit, yaşına rağmen söz konusu kampanyaya verdiği destekle parmak ısırttı. Her gün 100 kapak topladığını ve 6 yıldır 40 bin kapak sayısına ulaştığını belirten Vildan Eryiğit, şöyle konuştu: “Mavi kapak toplama kampanyası ile bugüne kadar birçok engelli kardeşlerimiz, arkadaşlarımız bir nebze olsun engellerini aşacak araçları elde ettiler. Benim elim ayağım tutuyor çok şükür. Son 6 yıldır her gün saat 14.00 ile 18.00 arası mavi kapak topluyorum.”

“ADIM ‘KAPAKÇI TEYZE’ OLDU”
Engellilere yardım etmek gerektiğini belirten Eryiğit, şunları ifade etti: “Bir gün bile kapak toplayamadım demem. Her gün spor salonlarını, yemekhaneleri, lokantaları, ara sokakları, esnafı, hastaneleri gezerim ve koca poşetimi doldurur engellilere faydalı olmak için kapakları Mimar Tülin hanımın bürosuna bırakırım. Mahallemizde bazı duyarlı vatandaşlar ve birçok çocuk benim eve kapak getiriyor. Mahallemizin çocukları adımı kapakçı teyze olarak ilan etti. Gelen giden kapakçı teyze diyor. Yardıma muhtaç ya da engelli vatandaşlara yardımcı oluyorsam ne mutlu bana. 6 yıldır 40 bin kapak topladım. Bundan sonra da Allah sağlığımı bozmadığı sürece toplamaya devam edeceğim.”
(İHA)