BIST 10.606
DOLAR 32,23
EURO 35,01
ALTIN 2.428,30
HABER /  DÜNYA

Muğla alev alev

Muğla genelinde gece saatlerinde etkili olan fırtınalı hava yangınları da beraberinde getirdi. Dalaman’da çıkan orman yangını şiddetli rüzga...

Abone ol

Muğla genelinde gece saatlerinde etkili olan fırtınalı hava yangınları da beraberinde getirdi. Dalaman’da çıkan orman yangını şiddetli rüzgarın da etkisiyle bir anda yayıldı ve Dalaman ile Ortaca’daki ev ve işyerlerini tehdit etmeye başladı.
Saat 23.00 sıralarında Dalaman Akkaya mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan orman yangını kısa sürede yayıldı. Şiddetli rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangın Akkaya’daki ev ve işyerlerini tehdit etti. Dalaman Bülüşlü mevkiinde bulunan orman işletme şefliğine ait deponun da dahil olduğu birçok alanın yandığı belirtildi. Ortaca ilçe sınırına da geçen yangın Ortaca Yerbelen Mahallesi’ndeki ev ve işyerlerini tehdit etti. Evlere dayanan yangın nedeniyle bölge halkı alarma geçerken, ilçe genelinde de elektrik kesintileri yaşanıyor.
Gece saatlerinin olması rüzgarın da şiddetinin dinmemesi nedeniyle yangına müdahalede bulunmakta zorluk yaşandı. Yer yer ekipler sadece yangının evlere sıçramaması nöbet tuttu.
Öte yandan Seydikemer İlçesine Bağlı Ören Köyü’nde akşam saatlerinde başlayan orman yangını havanın da rüzgarlı olmasından dolayı kontrol altına alınamadı. Rüzgarın etkisiyle giderek büyüyen yangın yerleşim yerlerini de tehdit ederken yangın bölgesine yakın yerdeki 10 ev boşaltıldı.
(İHA)