BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eski York düşesine Türkiye’de dava

İngiltere gazeteleri, Sarah Ferguson'a Türkiye'de bir çocuk yurdunda gizlice yaptığı çekimler nedeniyle açılan davaya geniş yer ayırıyor.

Abone ol

Eski York Düşesi Sarah Ferguson'a Türkiye'de dava açılması İngiltere gazetelerinde yer bulan konulardan.

Daily Telegraph, 2008 yılında ITV kanalı için Saray'daki bir çocuk yurdunu gizlice filme çeken Ferguson'un ''özel hayatın gizliliğini yurtta kalan 5 çocuk yönünden ihlal ettiği'' gerekçesiyle 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasının istendiğini duyuruyor.

Gazete, Türkiye'nin programın o dönemde Avrupa Birliği'ne üyelik çabalarına karşı karalama kampanyası olduğunu iddia ettiğini yazıyor.

Gazete, İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın dün Türkiye'den hukuki yardımlaşma talebi geldiğini doğruladığını, ancak işbirliği yapıp yapmayacakları konusunda açıklama yapmadığını belirtiyor.

Daily Telegraph kaynaklarının, yaşanan olay İngiltere yasalarına göre suç sayılmadığından Düşesin de sınırdışı edilmeyeceğini söylediklerini vurguluyor.

Independent gazetesi de "Sarah Ferguson kimsesiz çocuklara zulmü filme çekmek için Türkiye'ye gitmişti. Şimdi geri gelmesi isteniyor ama cezaevine." diye yazıyor. "Eski düşesin sözcüsü suçlamalar hakkında yorum yapmayı reddetti.

Ancak yakın çevresi Independent'a yaptıkları açıklamada Düşesin endişe duymadığını anlattı."

Gazete, İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın herhangi bir açıklama yapmadığını, ancak Türk basınında çıkan haberlere göre savcıların, İngiltere'nin güvenlik gerekçesiyle işbirliğini reddettiğini söylediğini belirtiyor.