BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.440,45
HABER /  DÜNYA

ESKİ TBMM BAŞKANI’NA YUMURTALI PROTESTO

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelen eski TBMM Başkanı Köksal Toptan’a bir öğrenci tarafından yumurta atıldı. <br/>Bü...

Abone ol

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelen eski TBMM Başkanı Köksal Toptan’a bir öğrenci tarafından yumurta atıldı.
Bülent Ecevit Üniversitesi Uluslararası İşbirliği ve Diyalog Öğrenci Topluluğu tarafından “Geleceğin Şekillenmesinde Gençliğin Rolü’’ konulu söyleşiye konuşmacı olarak TBMM 23. Dönem Başkanı Köksal Toptan katıldı. Ülkenin geldiği nokta hakkında bilgi veren Köksal Toptan, “Şimdi Türkiye’ye dünya bir başka gözle bakıyor. Yurt dışına gidenlerin oradan Türkiye’ye baktığı zaman, çok iyi anlıyorlar. Bu bize yep yeni bir sorumluluk yükledi. Bizim daha iyi olmamız, daha zengin olmamız, dünyada ezilen, itilen kişilere sahip çıkabilmemiz, mağdurların, mazlumların yanında olabilmemiz sorumluluğunu içimizde hissetmek durumundayız” dedi.
1979 yılında Demirel başkanlığındaki ara hükümeti kurduklarını belirten Toptan, “O yıllarda aklınıza gelen hiçbir temel ihtiyaç maddesi yok” dediği sırada ayağa kalkan bir kız öğrenci, “Ben sizi dinlemek istemiyorum. Üniversitemizde sizi istemiyoruz. Siz buraya getirilirken kimse bize sormadı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin ismi değiştirilirken bize sormadınız. Üniversiteleri şirket haline dönüştürmek isteyen AK Parti zihniyetine karşıyız. Üniversitelerin gerçek sahipleri, temsilcileri öğrencilerdir, bilim insanlarıdır. Biz öğrenci kolektifleri olarak, bugün üniversitemize giren tüm AK Parti bakanlarına uşaklarına, her zaman cevabımız yumurta olacaktır” diyerek cebinden çıkardığı yumurtayı, Toptan’a doğru fırlattı. Bu eyleminin ardından üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkartıldı.
Toptan ise, “Hiç kimse bir partiyi sevmeye mecbur değil, hükümeti sevmeye mecbur değil. Demokrasiden söz ediyoruz. Çeşitli fikirlerin sergilenebildiği bir model, sistem demektir. Bunun savunmasını yapıp, karşı tarafın fikirlerine karşı olmamız söz konusu olamaz. Bu nedenle genç kızımızı da bu anlayış çerçevesinde değerlendiriyorum, saygı gösteriyorum” dedi. Dikkatini toplamakta zorlanan Toptan, “İyi yumurtayı da bana atmadı, Oraya geldi” diyerek salondakileri güldürdü.
(İHA)