BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

Eski sevgilisinden kaçmak için öyle bir şey istedi ki!

Şiddet gördüğü eski sevgilisinden kurtulmak için estetik ameliyatla yüzünün değiştirilmesini talep eden genç kızın bu isteği İçişleri Bakanlığı tarafından reddedildi.

Abone ol

İzmir'de eski sevgilisinden şiddet gördüğü için estetik ameliyatla yüzünün değiştirilmesini isteyen genç kıza İçişleri Bakanlığı'ndan onay gelmedi.

YAKLAŞMAMA KARARI ALDIRDI AMA...

Yeni Asır gazetesinden Ali Eyce'nin haberine göre, İzmir'de bir üniversitede öğrenim gören 20 yaşındaki genç kızın hayatı, bir süre arkadaşlık yaptığı öğrenciden ayrılmasıyla kabusa döndü. Sürekli şiddet görmeye, tehdit edilmeye ve baskıya maruz kalan genç kız, bunun için hem savcılığa suç duyurusunda bulundu hem de ayrıldığı erkek arkadaşı için kendisine yaklaşmama kararı aldırdı. Ancak alınan bu kararlar da genç kızı korumaya yetmedi.

Aynı korku dolu hayatı yaşamaya devam eden genç kız, avukatı Mehmet Harun Elçi ile birlikte, '6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' kapsamında yüzünün ve ismi dahil tüm bilgilerinin değiştirilmesi amacıyla harekete geçti. Ancak genç kızın talebi, başvurduğu İzmir Aile Mahkemesi tarafından reddedildi.

Ret kararına yapılan itirazı değerlendiren bir üst sıradaki İzmir Aile Mahkemesi ise, bu talebe olumlu yaklaştı. Mahkeme hakimi, şiddet gören genç kızın, yüz yapısından kimlik bilgilerine, fiziksel özelliklerinden eğitim gördüğü kuruma kadar tüm yaşamında kayıtlı bilgilerde değişiklik kararı verdi. Yargıdan kadına karşı şiddet olaylarıyla ilgili ilk kez bu kadar kapsamlı bir karar çıkmış oldu.

Mahkeme yapılacak estetik operasyonunun tüm masraflarının da yine devlet tarafından karşılanmasına karar verdi.

Ancak mahkemenin aldığı bu kararla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan önemli bir karar çıktı. Mahkeme hakiminin, kararın uygulanması için mutlaka olumlu görüşünün alınması yönünde karar verdiği İçişleri Bakanlığı, böyle bir operasyona sıcak bakmadı. Bakanlığın böyle bir uygulamanın örnek teşkil edebileceği ve güvenlik sorunu çıkarabileceği gerekçesiyle onay vermediği öğrenildi. Bakanlık yetkilileri, genç kızın kimlik bilgileri ve diğer kayıtlı bilgilerin değiştirilmesinde ise bir sorun olmayacağını kaydetti. Bakanlıktan gelen olumsuz karar üzerine mahkemenin almış olduğu yüz değiştirme kararı da uygulanırlığını kaybetmiş oldu.

BU NOKTAYA GELMEMELİYDİ

Mahkemenin yüz değiştirme kararından sonra kamuoyuna açıklama yapan ama müvekkilinin kimliğini gizli tutan avukat Mehmet Harun Elçi, "Aslında bu sorun bu noktaya gelmemeliydi. Yani erkek için önlem alınmalıydı. Müvekkilim, elbette yaşadığı o baskı ortamından kurtulacağı için çok mutlu. Ama bu kadar yıldır taşıdığı yapısını değiştirmek, ona hüzün veriyor. Bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla daha önce buna benzer olarak sadece şiddet gören kadının isim ve soyisminin 6 ay süreyle değiştirilmesi kararı verilmişti" açıklamasında bulunmuştu.