BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  MEDYA

Eski MİT'çi Altaylı'yı ifşa eden mektuptaki Gülen bombası!

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, FETÖ'den tutuklanan eski MİT'çi Enver Altaylı hakkında yazılan bir mektubu köşesine taşıdı. Mektupta dikkat çeken nokta Gülen ile ilgili kısım oldu. Eski MİT'çi Türkiye'yi Gülen'in kurtaracağına inanıyormuş.

Abone ol

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski MİT mensubu Enver Altaylı ile ilgili sır mektup ortaya çıktı. 

73 yaşındaki Altaylı'nın, Fetullah Gülen'e yakın bazı isimlerle bağlantısı olduğu öne sürülüyor. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, köşe yazısında Altaylı ile 30 yıllık tanışıklıktan bahseden bir kişinin, darbe girişiminden 1 ay sonra yazdığı mektuba yer verdi.

Onun iddiasına göre, bu birlikteliğe giden yolu Ankara Karum'da kurulan Avrasya Vakfı(ASAM değil) yöneticilerinden Deniz Kuvvetleri'nden ayrılan yüzbaşı Kamil Yüceoral ile Tuğtekin Aykurt açmış...

Mektupta Altaylı'nın FETÖ elebaşısı Gülen'le ilişkisine dair de şunlar yer alıyor:

"Enver Bey ile son on iki yıl içinde Fetullah Gülen'le ilgili çeşitli söyleşilerde bulunduk. Benim istihbaratta imkân ve kabiliyetlerimi, cesaret ve kapasitemi bildiği için birkaç kez bana örtülü tekliflerde bulundu. 'TSK içinde bilgilere ihtiyacımız var' dedi. Bunları geri çevirdim ama 2004'te bir talebini yerine getirdim ve maddi olarak da ödüllendirildim." İlginç değil mi? Daha 2004'lerde Altaylı TSK içinden bilgi alma peşinde. İki yıl öncesine ilişkin ise daha somut bilgiler var: "Enver Bey'le en son iki yıl önce yaptığımız konuşmada hocanın bu ülkeyi kurtaracağını söyledi. Bana 'Bu ekibe katıl önün açılır' dedi.
Ben de çok amiyane şekilde cevap verdim.
Bu konuşmadan sonra ilişkimiz sıkıntıya girdi."

(Burada Gülen'in 1967'de Van'ın Çatak ilçesinde yaptığı iddia edilen olayları anlatıyor.) Mektubu yazan belki de Altaylı-Gülen ilişkisini aydınlatacak çok tersten, Ergenekon'dan tutuklanan emekli Albay Levent Göktaş örneğini veriyor. Önce Göktaş'ı Altaylı ile kendisinin Kirazlıdere'deki Özel Kuvvetler eski karargâhında tanıştırdığını ve iyi bir diyalog kurduklarını anlatıyor.

Mahmut Övür'ün yazısının tamamı