BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,41
HABER /  GÜNCEL

Eski hakime Erdoğan'a hakaretten hapis cezası...

Sinop'da görev yaptığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'hırsız' dediği belirtilen hakim Tuncay Elaslan, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Elaslan, Şanlıurfa'da görev yaptığı sırada FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilmişti.

Abone ol

2015 yılı Mart ayında Sinop adliyesinde görev yapan hakim Tuncay Elaslan, aynı odayı paylaştığı hakim arkadaşı B.E'nin yanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'Hırsız, adaletsiz' ifadelerini kullandı. Hakim B.E'nin Sinop Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısı'na bildirdiği olay tutanağa geçti.

ADALET BAKANLIĞI İZİN VERDİ... Ardından da Elaslan hakkında soruşturma yapılabilmesi için Adalet Bakanlığı'ndan izin istendi. Ancak bu sırada hakim Elaslan 2015 yaz kararnamesi ile Şanlıurfa'ya tayin oldu. Daha sonra da FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edildi. Adalet Bakanlığı'ndan alınan soruşturma izniyle birlikte Elaslan hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'hırsız ve adaletsiz' dediği için hakaret suçundan Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

'HAKİM ARKADAŞ 1. SINIFA AYRILMAMI HAZMEDEMEDİ'... Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ifade veren Elaslan, savunmasında daha önceki ifadelerini tekrar ederek suçlamaları kabul etmedi. Sinop'ta yaklaşık 3 yıl görev yaptığını dile getiren Elaslan, "Hakim B.E ile ağır ceza mahkemesinde üye olarak görev yapıyorduk. İddia edildiği gibi Cumhurbaşkanı'na hakaret etmedim. Şehit edilen Savcı Selim Kiraz'ı güvenlik güçlerinin öldürmüş olduğunu söylemedim. Ayrıca 'devlet Berkin Elvan olayını gizledi' demedim. Sanırım hakim arkadaş benim 1. sınıfa ayrılmamı hazmedemedi ve bu şekilde ifade verdi. Ben suçsuzum" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti meslekten ihraç edilen Elaslan'a Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verdi ancak verilen ceza ertelendi.

'YARSAV ÜYESİ OLMAK VE GEZİ YÜRÜYÜŞLERİNE KATILMAKLA SUÇLANIYOR'... Elaslan hakkında FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla hakkında açılan davanın ise Gaziantep'de devam ettiği belirtildi. Elaslan'n avukatı Özgür Urfa, FETÖ ile bağlantılı olduğuna dair hiç bir delil bulunamadığını belirterek, "Müvekkilim sadece bir kişinin beyanı ile 10 ay hapis cezası aldı. İstinaf mahkemesine dilekçe yazarak karara itiraz edeceğiz. Ayrıca Gaziantep'de ise müvekkilimin FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilemedi. Sadece YARSAV üyesi olmak ve Gezi yürüyüşlerine katılmak ile suçlanıyor" diye konuştu.