BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.412,56
HABER /  GÜNCEL

Eski Başbakana 6 yıl hapis

İsrail’in eski Başbakanı Ehud Olmert, rüşvet almak suçuyla yargılandığı Tel Aviv Bölge Mahkemesi tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı...

Abone ol

İsrail’in eski Başbakanı Ehud Olmert, rüşvet almak suçuyla yargılandığı Tel Aviv Bölge Mahkemesi tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olmert, İsrail’in hapis cezası alan ilk başbakanı oldu.
Kudüs valisiyken Holyland Park konut projesi inşaatı sırasında firmaya yardım etme karşılığında rüşvet aldığı mahkeme kararınca tespit edilen İsrail’in eski Başbakanı Ehud Olmert, bugün karar duruşması için Tel Aviv Bölge Mahkemesi’nde Hakim David Rozen’ın karşısında çıktı. Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert iki defa rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak suçlarıyla 6 yıl hapse mahkum edildi.
Tel Aviv Bölge Mahkemesi hakimi David Rozen, İsrail’in eski Başbakanı Olmert için, “Bir devlet çalışanın rüşvet alması vatan hainliğidir. Olmert bulunduğu pozisyonu kendi çıkarı için kullanarak yüksek miktarda rüşvet almıştır. Bu adam dünya yöneticilerinden biriydi. En önemli pozisyon olan başbakanlık görevini yaptı. Şimdi ise bir suçlu oldu” dedi.
Olmert ise karar sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün üzücü bir gün. Çünkü suçsuz bir adam işlemediği bir suçtan yargılandı ve ceza çekecek” dedi.
Ehud Olmert İsrail’in mahkeme tarafından suçlu bulunan ve hapis cezası alan ilk başbakanı olma özelliğini taşıyor.
(İHA)