BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ESKİ BAKANDAN TÜRKİYE İLERLEMESİ AÇIKLAMALARI

Eski Devlet Bakanı ve ABD’deki düşünce kuruluşu Brookings Institute’un Başkan Yardımcısı Kemal Derviş, “Şimdi herkes çok daha özgür bir şeki...

Abone ol

Eski Devlet Bakanı ve ABD’deki düşünce kuruluşu Brookings Institute’un Başkan Yardımcısı Kemal Derviş, “Şimdi herkes çok daha özgür bir şekilde kendi kimliklerini, tarihlerini, inançlarını, algılarını ve geleneklerini yaşayabileceğini eskiye göre daha fazla mümkün görüyor” dedi.
Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin konferansının son gününde Türkiye’nin sosyal, politik ve ekonomik ilerlemeleri konuşuldu. Konferansta konuşma yapan Kemal Derviş, ayrılıkların ve olumsuzlukların yok edilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerektiğini ifade ederek, “Şimdi herkes çok daha özgür bir şekilde kendi kimliklerini, tarihlerini, inançlarını, algılarını ve geleneklerini yaşayabileceğini eskiye göre daha fazla mümkün görüyor. Bu durum ayrılıkları ve olumsuzlukları kırar ve biz bu bunun için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.
Küresel olmak için güçlü olunması gerektiğini de ifade eden Derviş, “Küresel olmak için güçlü olmak gerekir. Eğer güçlüyseniz o zaman Başkan Clinton’ın ortaya sürdüğü bu vizyon yerine getirilebilir, ülkenizin gelişmesi ve sosyal yapısı için tüm kanalları kullanabilirsiniz. Fakat zayıf başlarsanız zayıf ekonomiye sahip olursunuz ve kendi aranızda kriz mücadelesine girersiniz bu durumda da diğer sorunlar baş gösterir” dedi.
Demokrasi ve siyasi partiler üzerine de konuşma yapan Derviş, “Demokrasi, demokratik ve rakip partiler için güçlü bir taahhüttür. Bu basındaki özgür sistem için de taahhüttür. Seçimleri meşru olarak kazananlar istediğiniz her şeyi yapabilir” dedi.
Derviş ekonomik gelişmeleri Türkiye’deki bankacılık sektörünün gelişmelerini ve kamu borcu başarılarını överken Türkiye pazarında ekonomik düzenlemelerin halen geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.